SON DAKİKA
Hava Durumu

Korkuteli Türkiye Yüzyılı’na nefes oldu

Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Korkuteli Orman İşletme Müdürlüğü, Türkiye Yüzyılı’na nefes olmak için fidan dikim alanında protokol ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2022 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2022 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Korkuteli Türkiye Yüzyılı’na nefes oldu

Korkuteli Akyar Mahallesi İçmesuyu deresinde gerçekleşen Bin 500 adet fidanı toprakla buluşturma programına; Korkuteli Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Belediye Başkan yardımcısı Recep Şahin, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti ilçe başkanları ve yönetimi, öğrenciler ve çok sayıda orman işletme müdürlüğü çalışanı katıldı.

Korkuteli Orman İşletme Müdürü Ahmet Keser, “Korkuteli’nde Türkiye Yüzyılına Nefes, Geleceğe Nefes,” sloganıyla bugün Bin 500 adet fidanı toprakla buluşturduk. İnşallah ülkemiz, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, orman varlığı konusunda dünyanın parmakla gösterilen ülkeleri arasında yerini alacaktır. Yeşile ve Doğaya verdiği kıymet hepimizce bilinen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle, “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” ilan edildi. Vatandaşlarımızın da teveccühleriyle bugüne kadar, “Geleceğe Nefes” kampanyamızla, tarihî bir fidan dikme seferberliği gerçekleştirildi.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Korkuteli’nde de, protokol üyeleri, öğrenciler ve hemşerilerimizle birlikte fidanlarımızı toprakla buluşturduk, can sularını hep birlikte verdik. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nün bu yılki temasını, ‘Türkiye Yüzyıl’ına Nefes’ olarak belirlendi. Bu yıl, 7’den 70’e hepimizin dikeceği binlerce fidan Türkiye Yüzyılı’na nefes olacak. Bugün sadece Korkuteli’nde değil, Ülkemizin her yerindeMilyonlarca fidan toprakla buluşturuldu. Ülkemizin akciğerleri olan ormanlar, aynı zamanda ekonomiye katkılarıyla milli servetimizdir. Ormanlarımızın korunması ve geliştirilmesine yönelik atılan her adım; doğa, insanlık ve yeryüzündeki tüm canlılar için büyük önem arz etmektedir.Ormanlar bizim hem süsümüz, hem de gücümüz olmaya devam edecektir. Ormanları geçmişin mirası değil, geleceğe emanet olarak düşünmek zorundayız. İşte tam da bu güzelleştirme azmi ve arzusuyla,183 yıllık orman teşkilatı olarak, gece gündüz demeden yazın köz, kışın buz üzerinde ormanı korumanın vatan savunması olduğu bilinciyle çalışıyoruz.” Dedi.

Korkuteli Akyar Mahallesi İçmesuyu deresinde gerçekleşen fidan dikme programında Kaymakam Sezgin Üçüncü, Belediye Başkan yardımcısı Recep Şahin, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti ilçe başkanları ve yönetimi, öğrenciler ve çok sayıda orman işletme müdürlüğü çalışanı fidanları toprakla buluşturdu. Toprakla buluşan fidanlara can suyu verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.