SON DAKİKA
Hava Durumu

Korkutelili Ülküler Ahde Vefa Borcunu Yerine Getirdi

Korkuteli Ülkü Ocakları, Korkuteli Bozova Mahallesinde bulunan Ülkücü Şehit Muammer Yalçın’ı ve Korkuteli İlçesi Yelten Mahallesinde bulunan Ülkücü Şehit İsmail Mekik’i kabirlerinin yenilenmesini sağlayarak başında dualarla andılar

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2015 09:12
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2015 09:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Korkutelili Ülküler Ahde Vefa Borcunu Yerine Getirdi

Korkuteli Ülkü Ocakları, Korkuteli İlçesi Bozova Mahallesinde bulunan Ülkücü Şehit Muammer Yalçın’ı ve Korkuteli İlçesi Yelten Mahallesinde bulunan Ülkücü Şehit İsmail Mekik’i yeni yapılan kabirleri başında dualar edip bakımını yaptı. Ülkü Ocağı; “Sayın Genel Başkanımız Olcay Kılavuz ve Sayın İl Ocak Başkanımız Av. Emrah Taşkın’ın verdikleri talimat üzerine Korkuteli Ülkü Ocakları Başkanlığı olarak aldığımız kabirlerin yenilenmesi talimatını yerine getirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Korkuteli Ülkü Ocakları olarak "Ülkücü Hareket şehitlerin canıyla kurulmuş kutsal bir dava olduğunun bilincindeyiz. Bizler bu davanın bugünkü temsilcileri olarak davamızın kurucularına karşı ahde vefa borcumuzu ödemekle mükellefiz" Bu kapsamda şahadete kavuşan Muammer Yalçın ve İsmail Mekik ağabeyimizi kabirlerinin yenilenmesini sağladık ve başında dualarla andık. İnşallah bir nebzede olsa ahde vefamızı yerine getirmişizdir. Biz Şehitlerimizden razıyız onlarda inşallah bizlerden şefaatçi olurlar. Aziz ruhları şad olsun” dediler.

 

Muammer Yalçın Kimdir ?  (15 Mart 1962 – 10 Kasım 1985, Antalya)

23 yaşındaydı, Antalya Korkuteli’ndendi, Bekârdı, 1980 ihtilalı öncesi Ülkü Yolu Derneği (ÜYD) Antalya İl Başkanlığı görevini yürütmüştü. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi iken Ülkücülük suçundan dolayı tutuklanarak Antalya E Tipi Kapalı Cezaevi’ne kapatılmıştı. Cezaevi şartlarının olumsuzluğu ve çektiği eziyetler, işkenceler sebebiyle kan kanserine yakalandı. Ancak, cezaevi müdürünün, cezaevi doktoruna baskı yaparak uzun zaman hastaneye sevk edilmesini engellemesi yüzünden hastalığı ilerledi. Hastalığı had safhadayken, Ankara’da bir hastaneye kaldırıldıysa da çok geç kalındığı için kurtarılamayarak 10 Kasım 1985 Pazar günü şehit düştü. Cenazesi Antalya Korkuteli Bozova Mezarlığı’nda toprağa verildi.

 

İsmail Mekik Kimdir? (01 Ocak 1960 - 09 Haziran 1978, Antalya)

18 yaşındaydı, Antalya Korkuteli Yelten Köyü'ndendi. Antalya İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencisiydi. Tek olarak kaldığı öğrenci evi Soğuksu Mahallesindeydi. Okuldan mezun olmasına günler kalmıştı. Kendi mahallesinde taksicilik yapan, yaşça da İsmail'den büyük olan sol görüşlü bir taksicinin 9 Haziran 1978 Cuma günü akşamı İsmail'in evine gelerek "Beni Ülkücüler dövdü, senin arkadaşların dövdü, sen de bu işin içindesin..." şeklinde suçlayıp, komünist bir grupla kalbinden bıçaklamak suretiyle şehit etmişlerdir. Cenazesi Antalya Korkuteli Yelten Mezarlığı'na defnedilmiştir. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.