SON DAKİKA
Hava Durumu

KOSGEB Mart ayında açılıyor

Korkuteli Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Sevim Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Antalya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İşbirliği ile KOSGEB Destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri mart ayında başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2017 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2017 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
KOSGEB Mart ayında açılıyor

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile yapılan protokol çerçevesinde Korkuteli Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkanlığı ve Sevim Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, iş kurmaları konusunda bilgilendirmek, eğitmek, cesaretlendirmek ve desteklemek için KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik kursları mart ayında başlayacak. Korkuteli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fahrettin Özbek şuana kadar 220 kişinin başvurduğunu ve 25 er kişilik sınıflarda eğitim verileceğini söyledi. Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Öznur Taşkan, “Eğitimin 9 gün, toplamda ise 70 saat süreceğini belirterek, düzenlenen girişimcilik kursu Yeni Girişimci Desteği alabilmek adına faydalı bir eğitim program olup, Girişimciler eğitimden sonra kuracakları işler için KOSGEB’in 30 bin lira hibe, 70 bin lira kredi desteğinden yararlanabiliyorlar“ dedi.

“Girişimci Adayların 70 Saatlik eğitimin ardından iş planlarını oluşturarak iş kurmaları hedeflenmektedir.”

 Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkanı Fahrettin Özbek ise, “ Eğitimin, Girişimcilik Kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla düzenlenecek olan eğitimde, bir iş planı hazırlama, Pazar araştırma, üretim planlaması, yönetim planlaması, finansal planlama ile ilgili bilgiler aktarılacaktır. Girişimci Adayların 70 Saatlik eğitimin ardından iş planlarını oluşturarak iş Kurmaları hedeflenmektedir. Bu kapsamda Eğitim tamamlayıp katılım belgelerini alan girişimci adayları,iş planı yazarak KOSGEB başvuru süreçlerini başarı ile geçtikleri takdirde işletmelerini kuracak ve KOSGEB’in 30.000 TL hibe ve ‘’O’’ faizli 70.000 TL geri ödemeli kredi desteğinden faydalanabileceklerdir. Eğitime Başvurmak isteyenlerin Korkuteli Sevim Cevat Soyiç Halk eğitim merkezine başvurmaları gerekmektedir” dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.