SON DAKİKA
Hava Durumu

Köy muhtarlarının ÇMKB isyanı

Korkuteli’nde dün muhtarlar bir toplantı yaparak, koruma adı altında kendilerinden para alınmasına itiraz ederek. ÇMKB sisteminden ayrılmanın daha doğru olduğunu düşündüklerini belirttiler.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2017 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2017 12:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Köy muhtarlarının ÇMKB isyanı

Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Sisteminde çiftçilerin ekili olan tarlalarına hayvanlar tarafından zarar gelmemesi için kır bekçiliği vardır. Kır bekçileri gün doğumundan günbatımına kadar belirledikleri mıntıka alanlarını dolaşmak suretiyle görevlerini icra ederler. Çiftçilerden yıllık olarak alınan aidatlar ile bekçilerin ve katip tahsildarın maaş ve sigortaları ödenir. Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Yönetim Kurulu seçim ile başa gelir, 1.Başkan, 2.Başkan, 1 Muhasip Üye ve 2 Aza dan oluşur. 3 Korucu ve 1 Bekçi Başı (Tahsildar Katip) ise personeli oluşturmaktadır. Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’nın tarla ve bahçeleri korumak yerine çiftçilerden sadece para topladığını iddia eden muhtarlar.

“Sistemden çıkalım diye düşünüyoruz”

Korkuteli’nde sadece 17 köyde koruma olduğunu diğer köylerin korumaya dahil olmadığını belirttiler. Korkuteli Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Uysal “ Avdan, İmecik, Beğiş, Yazır, Duraliler, Çığlık Yaylası, Ulucak, Kırkpınar, Büyükköy, Küçükköy, Akyar, Karabayır, Sülekler, Gümüşlü’ de koruma var. Buralarda da koruma adına alınan bir hizmet yok. Ayrıca koruma hizmeti olmayan yerlerden de tahsilat yapılmak isteniyor. Bugünde tüm arkadaşların fikirlerini almak için toplandık. Herkes gerek yok derse önceki yıllara ait borçlar ödendikten sonra Çiftçi malları Koruma Başkanlığı sisteminde çıkalım diye düşünüyoruz. Gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra daha net bilgiler vereceğiz.” Dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.