SON DAKİKA
Hava Durumu

Köylüler kömür ocağını istemiyor

Dereköy Yaylasına açılmak istenen kömür ocağına karşı aylardır direnen Dereköylü vatandaşlar dün gazetemizi ziyaret ederek bir kez daha mücadeleden geri adım atmayacaklarını ifade ettiler. Köylüler; “Dereköy Yaylası karnımızın doyduğu yer, su kaynaklarının olduğu bir bölge. Dereköy Yaylasına kömür ocağını istemiyoruz.” dediler.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2020 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2020 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Köylüler kömür ocağını istemiyor

 

KÖYLÜ YENİDEN DİRENİŞE BAŞLADI

Dereköy yaylasında açılmak istenen kömür madenine karşı aylardır mücadele veren köylüler, geçtiğimiz Haziran ayında Antalya Tarım Toprakları Koruma Kurulundan çıkan “kömüre red” kararının ardından rahat bir nefes almıştı. Ancak kömür madeni açacak olan şirketin yeniden çalışmalarına başladığı bilgisini alan köylü yeniden direnişe başladı.

 

 

TARIM ARAZİLERİNDE MADEN OCAĞI OLMAZ

Önce MHP Korkuteli İlçe Teşkilatı’nı ardından ilçede yayın yapan basın mensuplarını ziyaret eden Dereköylü vatandaşlar bir kez daha madenin su kaynaklarına ve doğaya vereceği zarar sebebiyle “Tarım arazilerinde maden ocağı olmaz” diyerek seslerini duyurmak için çalışacaklarını ifade ettiler. Köylüler; “Dereköy Yaylası mahsulümüzü ürettiğimiz, karnımızın doyduğu yer. Biz Dereköy Yaylasına köylü olarak kömür ocağını istemiyoruz. Bu Dereköy Meselesi değil,  bu artık Korkuteli’nin su meselesi.” Diye konuştular.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.