SON DAKİKA
Hava Durumu

Küçükkavukçu’dan 30 Ağustos mesajı

30 Ağustos Zafer Bayramını 95. Yıl dönümü münasebeti ile CHP Korkuteli İlçe Örgütü Başkanı Mehmet Küçükkavukçu bir mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2017 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2017 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Küçükkavukçu’dan 30 Ağustos mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli İlçe Örgütü Başkanı Mehmet Küçükkavukçu “30 Ağustos 1922, 'Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım' diyen halkımızın gür sesinin bütün dünyada yankılandığı gündür. O gün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün başkumandanlığında dünyanın mazlum milletlerine umut veren bir zafer kazanılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk zaferin önemini, '30 Ağustos Savaşı, Türk tarihinin en önemli dönüm noktasını oluşturur. Milli tarihimiz çok büyük ve çok parlak zaferlerle doludur. Fakat Türk milletinin burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir yön vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum' sözleriyle tanımlar. Mustafa Kemal, dünya tarihine yön verdiğini vurguladığı 30 Ağustos Zaferi'nin 2. Yıl Dönümünde yaptığı konuşmada, genç Cumhuriyetimizin sorumluluğunu ise 'Efendiler, artık vatan imar istiyor, zenginlik ve refah istiyor.” İfadelerini kullandı.

“Türkiye Cumhuriyeti daha özgür ve daha çağdaş bir ülke olmanın mücadelesini veriyor”

Küçükkavukçu “ İlim ve hüner, yüksek medeniyet, hür düşünce ve hür zihniyet istiyor' şeklinde özetler. Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal'in çizdiği bu hedef doğrultusunda ve 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ülküsüne bağlılıkla, daha özgür ve daha çağdaş bir ülke olmanın mücadelesini veriyor. Bu nedenledir ki demokrasimizi kökleştirmek için atacağımız her adım, 30 Ağustos ruhuna eklenen yeni bir zaferdir. Anayasal rejimi ortadan kaldırmak; laik, demokratik, sosyal hukuk devletini yıkmak, cumhuriyetimizi, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen tüm odaklar ve terör şebekeleri bu duvara çarpıp, yenilmeye mahkumdur. Bu duygu ve düşüncelerle, başta 30 Ağustos Zaferi'ni kazanan ve büyük dehasıyla ülkemizin geleceğine ışık tutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor; gazilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum."CHP KORKUTELİ İLÇE BAŞKANI Mehmet Küçükkavukçu” Diyerek sözlerine son verdi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.