SON DAKİKA
Hava Durumu

Küçükkavukçu “ Değişiklikler siyasi ve ideolojiktir”

Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli İlçe Örgütü Başkanı Mehmet Küçükkavukçu yeni müfredatta yapılan değişiklikler ile ilgili açıklama yaptı. Küçükkavukçu “ Değişiklikler siyasi ve ideolojiktir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2017 09:48
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2017 09:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Küçükkavukçu “ Değişiklikler siyasi ve ideolojiktir”

Kısa bir süre önce okul müfredatında yapılan değişiklşikler başta sendikalar olmak üzere bir çok çevreden tepki gördü. Son olarak CHP Korkuteli İlçe Örgütü Başkanı Mehmet Küçükkavukçu’da yaptığı açıklama ile tepksiini gösterdi. Küçükkavukçu “2017 2018 yılı müfredat değişikliğini duyunca tabi şaşırmadık. Neredeyse her iktidar değiştiğinde değişen müfredat artık 15 yıllık AKP iktidarında her Mili Eğitim Bakanı değiştiğinde değişir hale gelmiştir. Müfredatlar eğitim sisteminin anayasası gibidirler. Geleceğimizin anayasasıdırlar. Bu kadar önemli bir şey sık sık değiştirilmemelidir. Dünyada bu kadar sık müfredat değiştiren başka ülke yoktur.” Dedi.

“Anlaşıldığı üzere asıl amaç Laik Demokratik Cumhuriyetten ve Atatürk’ten kopuş”

Küçükkavukçu “Bu değişikliklerin en tehlikeli olanı ise ideolojik ve siyasi olanıdır. Her iktidar kendi ideolojisi temelinde müfredat oluşturması sorunun derinleşmesine yol açar. Yeni yapılan düzenlemeler ile Türk Dil ve Edebiyatı, Mili Mücadele ve Atatürk, Dünya Tarihi derslerinin içeriğinde kesintiler yapıldığı anlaşılıyor. Anlaşıldığı üzere asıl amaç Laik Demokratik Cumhuriyetten ve Atatürk’ten kopuş, kuruluş ve kurtuluş mücadelemizi gölgede bırakmak. Bizler devlet politikası haline gelecek, bir müfredatın ortak akıl ile yap boza dönüştürülmeden oluşturulmasından yanayız. Çağdaş, nitelikli, Bilimsel ve Laik, geçmişi ile barışık insan merkezli bir eğitim sisteminin bu ülkenin her anlamda kalkınmasına katkı sağlayacağı kanısındayız.” İfadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.