SON DAKİKA
Hava Durumu

Lütfen artık ciddiye alalım

Merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında dün meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem, Antalya’daki binaların depreme dayanıklılığını bir kez daha gündeme getirdi. Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Bayram Ali Çeltik, “Lütfen artık ciddiye alalım. Antalya’nın kıyı ilçelerinin büyük çoğunluğu bu tehlikeyle karşı karşıya.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2020 09:27
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2020 09:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Lütfen artık ciddiye alalım

YATMA VE KAYMA OLABİLİR

Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Bayram Ali Çeltik, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İzmir’deki depremin ardından bina zemin ilişkisinin iyi kurulmasına dikkat çekti.

Çeltik; “Tsunami tehdidi ile karşı karşıya kalan ilçeler var. Jeolojide yer seçimi önemlidir. Aynı zamanda ne kadar sağlıklı ve kaliteli binalar yaparsanız yapın, eğer bina zemin ilişkisini iyi kurmazsanız, binalarda oturma yatma ve kayma olabilir.” Dedi.

 

DENETİM EKSİKLİĞİ VAR

Çeltik; “Antalya'da mühendislik hizmeti almış olmasına rağmen, yapı denetim kontrol etmiş olmasına rağmen, belediyenin kontrol etmiş olmasına rağmen, oturan binalar var. Daha kötüsü 19 ilçede birçok belediye zemin etüt raporlarını kontrol bile etmiyor. Antalya bir kıyı kentidir. Zemin sıvılaşmasının olduğu, Tsunami tehlikesini altında olan, heyelanların olabileceği alanlarımız bölgelerimiz var. Antalya'da büyük oranda denetim eksikliği var. Evimizin odası sayısına, rengine değil, güvenliğine bakalım. Lütfen artık ciddiye alalım. Antalya’nın kıyı ilçelerinin büyük çoğunluğu bu tehlikeyle karşı karşıya.” dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.