SON DAKİKA
Hava Durumu

Manavoğlu: “Hiçbir zaman çiğ yemedik, karnımız ağrımıyor”

Saadet Partisi’nin Antalya Büyükşehir ve Korkuteli Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Manavoğlu, geçtiğimiz hafta hakkında çıkan rant iddialarına cevap verdi. Korkuteli ilçesi Bayat Mahallesi’ndeki 40 dönümlük arazisini, nüfuzunu kullanarak konut arazisine dönüştürmek istediği ve rant elde etmeye çalıştığı iddia edilen Manavoğlu, Saadet Partisi Antalya İl Başkanlığı Prof. Dr. Necmettin Erbakan toplantı salonunda basın açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2022 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2022 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Manavoğlu: “Hiçbir zaman çiğ yemedik, karnımız ağrımıyor”

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, GİK Üyesi Hasan Güldal, Korkuteli İlçe Başkanı Yusuf Sarıcalar ile yönetim kurulu üyeleri ve Korkuteli Belediyesi meclis üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan Mehmet Manavoğlu, hakikatlerin ortaya çıkması için toplantı yapmaya ihtiyaç duyduklarını söyledi.

“Veremeyeceğimiz hiçbir cevap yok. Hiçbir zaman çiğ yemedik, karnımız ağrımıyor” diyen Manavoğlu, söz konusu 40 dönümlük arazinin 22 dönümünü 2014 senesinde, 18 dönümünü de 2021 yılında satın aldığını belirtti. Köy yerleşim alanı içerisinde arazisi bulunan herkesin gerekli izinler alındıktan sonra parselasyon yaptırabildiğini söyleyen Manavoğlu, bu hakkını kullandığını ve yerleşim alanı dışında kalan kısımlarda parselasyon yapılmadığını söyledi.

2009 yılından bu yanadır müteahhitlik yaptığını belirten Manavoğlu, “Yasal ve anayasal haklar çerçevesinde işimi yapmaya çalışıyorum. Ne siyasi hayatımda ne de iş hayatımda yalanla dolanla işim olmadı. Bildiğimiz ve inandığımız doğrular ne emretmişse âcizane onu icra etmeye çalıştık” dedi.

Kanunsuz hiç bir işinin olmadığını belirten Manavoğlu, “Köy yerleşik alanı içerisinde arsası olan tüm vatandaşlarımızın hakkı olduğu gibi benimde kanunlarca belirlenmiş haklarım var. Bende bana verilen hakkımı kanunlar çerçevesinde kullandım ve kullanmaya da devam edeceğim. Bunun siyasi ahlak veya siyasi nüfuzu kötüye kullanma ile uzaktan yakından ilgisi yok” diye konuştu. 

Hakkında “siyasi itibar infazı” gerçekleştirilmek istendiğini dile getiren Manavoğlu, “İleri sürdükleri tezler daha mürekkebi kurumadan hakikat duvarına çarptı. Hem Antalya siyasetinde hem de Korkuteli siyasetinde beni bir nebze olsun tanıyanların ilk tepkisi bir tebessüm olmuştur. Sayısız telefon aldım. Bana ‘Kimin tekerine çomak soktun da bu saldırılar sana yapılıyor?’ diye soruyorlar”  dedi

“İleri sürüldüğü gibi ben bu yerleri dün alıp bugün parselasyon yapmadım” diyen Manavoğlu, 22 bin metrekarelik iki araziyi 2014 senesinde, 18 bin metrekarelik iki parseli de 2021 yılında aldığını bildirdi. 2021 yılında aldığı arazinin birisi için 2 daire verdiğini, diğeri için de 1 daire, 1 dükkan ve bir miktar para verdiğini söyleyen Manavoğlu, “Pandemi sürecinde daire satışları azalıp müşterilerin müstakil yapılara yönelmeye başlamasıyla Bayat Mahallesi’nde bulunan arsayı parselasyon yaptırmak için harekete geçtim. 2021 yılında komşu iki parselin sahipleri arazilerini satacaklarını söylediler. Ben de onlardan satın aldım” açıklamasında bulundu.

Bayat Mahallesi’nin yerleşik alan çizelgesini göstererek, söz konusu arazilerin yerleşim alanı içerisinde kaldığının altını çizen Manavoğlu, “Büyükşehir yasasından sonra kırsal mahalleye dönüşen eski köylerin yerleşik alan planı yapılmıştır. Sadece Bayat mahallesinde değil, bu şekildeki bütün mahallelerin yerleşik alan çizelgesi vardır. Bu yerleşik alanda arazisi bulunan herkes parselasyon yaptırabilir” diye konuştu.

Arazilerin köy yerleşik alanı dışında kalan kısımları için parselasyon  yapılmadığının altını çizerek, 14 kurumdan alınan görüş belgelerini ve meclis kararlarını da gösteren Manavoğlu, şunları ifade etti:

“Bu süreçte 14 kurumdan görüş alınması gerekiyor. Bu görüşler alınmış ve dosyaya konmuştur. Parsellerin imar yapılan kısımları köy yerleşim içerisindedir. Köy yerleşim alanına girmeyen parselin birisinde 1900 metre, diğerinde 300 metrenin parselasyon işlemi yapılmamıştır. Oralar tarla vasfında duracak. Burada sadece bana ait yerler yoktur. Komşu parseller de  aynı şekilde imar edildi ve villalar yapıldı. Parselasyon sırasında yüzde 39’luk bir payı park ve yollara ayırdık. Park alanını da tam ortaya koyma suretiyle hem kendi parselimde bulunan hem de çevre parsellerde bulunan ilerdeki yerleşimcilerin rahat kullanmasını düşündük. Yolların 7 metre olması noktasında hakkım varken ben 12 metre koydurdum. Burada her şey kullanıcıların rahat bir hayat sürmesi için planlandı.” 

“Antalya Büyükşehir Meclis üyesi olmam bana haksız ve kontrolsüz  bir güç vermiyor” diyen Manavoğlu, “Kanunsuz,  sadece rant için böyle bir planın Büyükşehir meclisine gelmesi ve geçmesi imkansızdır. Büyükşehir meclisi olarak aynı şartları taşıyan yüzlerce imar planı onaylanmıştır. Bu şartlarda Mehmet Manavoğlu rant kazandı demek, Büyükşehir meclisini zan altında bırakmaktır. Başkan ve meclis üyelerine iftira atmaktır. Benim arsamı kanuni, nizami çerçevede parselasyon yaptırmam rant mı oluyor? Etrafında yapılar var. Mahallenin tam merkezi” şeklinde konuştu.

Açıklama sonrası gazetecilerin kendisine yönelttiği soruları da yanıtlayan Manavoğlu, arsalar karşılığında ilçe merkezinde verdiği dairelerin ve dükkanın da değerinin yükseldiğine dikkat çekti. İddia edildiği gibi arazinin değerinin 25 milyon liraya yükselmesinin söz konusu olmadığını da kaydeden Manavoğlu, 40 parsel çıksa değerinin 12 milyon lira olacağını söyledi. Arsalar karşılığında verdiklerinin de değer kazandığının altını çizerek parselasyondan dolayı kârı olmadığını belirten Manavoğlu, ancak inşaat yapması durumunda kazanç elde edebileceğini söyledi.

İmar planlarının onaylanacağı meclis toplantısı öncesinde siyasi partilerin grup sözcülerini aradığını da açıklayan Manavoğlu, “Bütün partilerin grup sözcülerini aradım. Meclislerde böyle olur. Ricada bulunulur. Meclis üyeleri de, vatandaşlar da, belediye başkanları da yardımcı olunması için rica eder. Olabilecekse, kanunsuz bir şey yoksa oy verilir” şeklinde konuştu. Manavoğlu, oylamada İYİ Parti ve AK Parti gruplarının ret verdiğini de bildirdi. 

Saadet Partisi’nin Korkuteli Belediyesi’nde 6, Büyükşehir Belediyesi’nde 1 tane meclis üyesi bulunduğuna dikkat çeken Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen ise, bütün meclis üyeleriyle gurur duyduklarını söyledi. Manavoğlu’nun arkasında olduklarını vurgulayan Düzen, şöyle konuştu:

“Yarım asırlık bir medeniyeti temsil eden davanın mensupları olarak yanlış bir şey olursa kimseyi korumayız. Özelde şahıslar, genelde kurumlar olarak tüzel kişiliklerimiz bugüne kadar korkunç bedeller ödedi. Bütün partilerimiz korkunç şekilde bir antidemokretik uygulamalarla kapatıldı. Liderlerimize cezalar verildi ama yılmadık, yılmayacağız. Bütün makamları ayaklarımızın altına aldık. Temel esaslarımızdan taviz vermedik. Bu dosyayı yakından takip ettik. Bütün gerçekleri gördük ve karşınızdayız. Biz Mehmet Manavoğlu ve diğer meclis üyelerimizi sokakta, markette bulmadık. Manavoğlu’nun en ufak sıkıntısı yok. Yaptığı parselasyonda herhangi bir vatandaşımızın yapacağı neyse onu yapmıştır. Bir müteahhit ticaretini para kazanmak için yapar. Hepimiz 3 lirayı 5 lira yapmak için ticaret yaparız. Ömrümüz boyunca kimse bizi yolsuzluk, usulsüzlükle itham edemedi.”

Saadet Partisi’nin önümüzdeki ilk yerel seçimde Korkuteli Belediye Başkanlığını kazanacağını da dile getiren Düzen, “Korkuteli’ni kazanamazsak bunun en büyük müsebbibi benimdir. Sonra Korkuteli teşkilatımızdır. Biz heyecanlarını, her mahalleye dokunduklarını görüyoruz” açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.