SON DAKİKA
Hava Durumu

Meclisten Kredi Çıkmadı

Korkuteli Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı yenilenen Belediye meclis toplantı salonunda gerçekleşti. Mecliste Belediye Başkanı Hasan Gökce ile Ak Parti Gurup sözcüsü Hasan Ali İrban’ın karşılıklı atışmaları dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2014 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2014 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Meclisten Kredi Çıkmadı

Korkuteli Belediye Meclisi Haziran ayı olağan meclis toplantısı yenilenen Belediye Meclis toplantı salonunda gerçekleşti. Meclis Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Başkan Gökce, Nisan ayı meclisinde Ak Parti üyeleri tarafından verilen Korkuteli Belediyesinin borçlarını okudu.

Başkan Gökce, Korkuteli Belediyesi olarak 31 Mayıs İtibariyle 1 milyon 867 Bin TL’lik bir borcun olduğunu, bunun yanında Temizlik ve Akaryakıt borçlarının da aylık olarak ödendiğini söyledi.

Başkan Gökce, Korkuteli Belediyesi olarak kasamızda 633 Bin TL bir paranın olduğunu, kamuoyunda Korkuteli Belediyesinin 5-6 Milyon gibi büyük bir rakamda bir borcun olmadığını ifade etti.

Başkan Gökçe, Korkuteli Belediyesini SGK’ya, Vergi dairesine ve işçiye borcu yok. Bunun yanında Devlet dairelerine de borcumuz yok. Şuan Korkuteli Belediyesi 62 Personel, 70 kadrolu işçi ve 186 Taşaron işçi ile ilçeye hizmet ettiğini söyledi.

Açıklamaların ardından Gündem maddelerine geçildi.

Birinci Gündem maddesinde Mehmet Göksel, Ahmet Sarı, İrfan Özdemir, Tahsin Özdemir’in Uzunoluk Mahallesi 1354 ada 12 parselde plan tadilatı  yapılması için İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 02/05/2014 tarih 2061 sayılı yazısı Okunarak oy birliği ile kabul edildi.

Erenler Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin, İlçemiz Uzunoluk Mahallesi 1015 ada 10 parseldeki inşaatlarına ekte sunulan krokiye göre tonoz çatı uygulaması yapma talebi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 02/05/2014 tarih ve 2059 sayılı, Oy birliği ile İmar komisyonuna havale edildi.

Korkuteli Belediye Meclisinin 05/12/2013 tarih ve 176 nolu kararı ile onaylanan 2014 Yılı Vergi ve Resimler Tarifesindeki 37,38,39,42 ve 45 nolu harç tarifeleri değiştirilerek güncellenmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 21/05/2014 tarih ve 2409 sayılı gündem maddesi Plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

Akdeniz Belediyeler Birliği için eksik kalan 1 adet asil üyeliğe kapalı oylama usulü ile Ak Parti Meclis üyesi Şefik Kılıç 13 oy alarak Akdeniz Belediyeler birliği seçildi.

İbrahim Aksoy’un İlçenin Aşağı pazar Mahallesi 350 ada 3 parselde bulunan binaları hakkında Belediye Encümeni’nce alınan 24/01/1991 tarih ve 40 sayılı yıkım kararına konu, mevcutta bulunan son kat için bir kat hakkı verilip, inşaatın yeniden ruhsatlandırılarak iskan verilmesi talebi ile ilgili İmar Komisyon Raporundan geldiği gibi kabul edildi.

Mehmet Candan,Osman Borazan ve Cengiz Akgöl’ün, maliki oldukları İlçenin Karşıyaka Mahallesi 421 ada 1, 2, 3,4,8 ve 9 nolu parsellerin kuzeyinden geçen 1239 nolu sokaktaki 16 metrelik yolun 12 metreye düşürülmesi ve batı cephesinde bulunan 1242 sokaktaki 10 metrelik yolun tuvalet çukuru nedeniyle kaydırılması talepleri ile ilgili İmar Komisyon Raporun 21/03/2014 tarih ve 1406 sayılı yazısı, komisyondan geldiği şekliği ile oy birliği ile kabul edildi.

Korkuteli İnşaat Müteahhitleri Derneği’nin dilekçesine istinaden, İlçemizde köşe başına gelen parsellerde gerektiğinde yol cephesi olan 2 cepheyi duvar yapmayarak otopark yeri olarak bırakılması ve diğer ekli dilekçedeki otopark çözümleri ve çevre düzenlemesi   birden fazla parselde bahçe düzenlemesi yapılırken yeşil alan yaşam alanları ve otopark için hareket alanının daha fazla ve kullanışlı kalması için tevhit yapılmadan ve iç duvarların yapılmaması gibi talepleri ile ilgili İmar Komisyon Raporu, komisyondan geldiği gibi oy birliği ile kabul edildi.

Kadriye Özokudan’ın dilekçesine istinaden, İlçenin Aşağı pazar Mahallesi 474 ada 1 parseldeki hissesini parselin güncel değerinde kamulaştırılmasının talebi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporunun Kıymet Takdir komisyonuna havale edildi.

 

Krediye ret çıktı

Belediyemiz yatırım harcamalarında kullanılmak üzere İller Bankası Resmi ve özel Bankalardan 5.000.000,00 TL (beş milyon) tutarında kısa vadeli (5 yıla kadar) kredi kullanılmasında Dakikalarca devam eden görüşmeler sonunda RET kararı çıktı.

6360 Sayılı Büyükşehir Yasası ile Korkuteli Belediye Başkanlığı bünyesine bağlanan belde belediyelerdeki düğün salonlarının yeni kira bedellerinin belirlenmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporuna istinaden oy birliği ile kabul edildi.

 

Belediye başkan yardımcısına BİN TL maaş

Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapacak olan Meclis üyelerine verilecek ücretler ile ilgili  Plan ve Bütçe Komisyon Raporunda belirtilen Bin tl’lik bir rakam sunuldu. Cumhuriyet Halk Partisinin Bin 250 TL’lik artışına rağmen mecliste atışmalar başladı.

Belediye Başkanı Hasan Gökce, Belediye Başkan yardımcısının 8-5 mesai yapan devlet memuru gibi bir sistemde çalıştığını, normalde bu tür başkan yardımcılarının Başkan maaşının 3/2’sini aldığını alınan komisyon kararındaki Maaşın çok düşük olduğunu ifade etti.

Belediye Meclis üyesi İrfan Yılmaz, Belediyenin tarafsız bir şekilde halka hizmet etmek istediğini ancak alınan birçok kararda CHP ile Ak Parti meclis üyelerinin Parti rozetlerini çıkaramadığını, bu konuda zafiyet gösterdiklerini beyan etti.

Ak Parti Grup sözcüsü Hasan Ali İrban,Bu meclisi halk seçti. Belediye Başkanını da halk seçti. Herkese saygı duyulması gerektiğini, Çoğunluk ne diyorsa onu uygulamamız gerekiyor” dedi.

Bunun üzerine Belediye Başkan yardımcısı Hasan Önal, “Komisyon kararında gönüllülük esastır. Komisyonda bu karar ele alınmış. Belediye ne vakıf, nede dernektir. Belediye’de çalışanın hakkı ne ise onun verilmesini Kuran’ı kerimden okuduğu bir ayetin meali ile okudu.

Yapılan görüşmelerin ardından Komisyon kararı oylanarak kabul edildi.

Belediye Meclisince alınan 05.12.2013 tarih ve 176 sayılı Karara istinaden 2014 yılı Vergi ve  Resimler Tarifesinde görüşülen  ‘’Nikah Memuru için yol ve Memur harcırahının belirlenmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu, komisyon kararı oylanarak kabul edildi.

10 Nisan 2014 Tarihli ve  28968 Sayılı Resmî Gazete‘de yayımlanarak yürürlüğe giren “Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartları’na dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik” gereğince kullanılmayan kadroların iptali ve ihtiyaç olan kadroların ihdas edilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu ilgili gündem maddesi komisyon raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.

Son gündem maddesinde, İlçemiz Uzunoluk Mahallesi 1299 ve 1298 Adalarda yapılacak olan inşaatların numarataj belgesinin oluşturulabilmesi için sokak numarasının verilmesi ile ilgili İmar Komisyon Raporunun teknik anlamda çalışma yapılamadığın için komisyon raporunun oy birliği ile kabul edildi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.