SON DAKİKA
Hava Durumu

Mekke'nin Fethi programı gerçekleşti

AGD Korkuteli Temsilciliği'nin düzenlemiş olduğu Doğu Türkistan ana temalı "Mekke'nin Fethi" programı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2020 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2020 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Mekke'nin Fethi programı gerçekleşti

Programa hatip olarak katılan Dr. Abdüsselam Teklimakan, Doğu Türkistan hakkında verdiği bilgiler salonda bulunanları üzüntüye boğdu. Türkistan'ın en doğuda kalan Türk yurdu olduğunu, yani Türk yurdunun en doğusu olduğunu ve daha da doğusunun olmadığını; Çin, Rusya ve Hindistan devletleri ile çevrili bir yapıda olduğunu beyan eden Dr. Teklimakan, Doğu Türkistan topraklarının, Çin ekonomisinin %60'ını oluşturduğunu ifade etti.

 

DERECEYE GİRENLERE HEDİYELERİ VERİLDİ

Türkiye'den kardeşlik hakkı olarak "dua isteyen" Teklimakan, "Soyumuz bir, inancımız bir elhamdülillah, mezhebimiz bir, sadece toprağımız ayrı oda sizin 1500 yıl önceki yurdunuz, sadece siz bizden 1500 yıl önce o toprakları bize emanet ederek geldiniz, orası sizin ata yurdunuz, neden bizi dualarınıza almıyorsunuz?" sözleri ile salonu üzüntüye boğdu.  Konuşmanın ardından, Aralık ayı içerisinde yapılan Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren öğrencilerin hediyelerinin takdimi ile program sona erdi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.