SON DAKİKA
Hava Durumu

Melikşah Çocuk Merkezi Hizmete Açıldı

Korkutelili çocuklar 23 Nisanda üç bayram birden yaşadı. Ramazan bayramının 3’üncü gününde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile çifte bayram yaşanırken, Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek tarafından Korkutelili çocukların hizmetine sunulan Melikşah Çocuk Merkezinin açılışı ile birlikte adeta bir bayram daha yaşadılar.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2023 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2023 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Melikşah Çocuk Merkezi Hizmete Açıldı

AÇILIŞ TÖRENİNE YOĞUN KATILIM SAĞLANDI

Pazar günü gerçekleşen açılış törenine; MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, MHP İl Başkanı Onur Temel, Korkuteli Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Ak Parti Milletvekili Adayı İbrahim Ethem Taş, Anayasa Mahkemesi Üyesi Basri Bağcı, siyasi partilerin İlçe Başkanları, gazeteciler, çok sayıda vatandaş ve çocuklar katılım sağladı.

"KORKUTELİ ANTALYA'NIN DEĞİL TÜRKİYE'NİN YAYLASI OLACAK"
Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ömer İşlek, göreve Az laf, çok iş, düsturu ile başladıklarını belirterek, "Seçim öncesi vatandaşlarımıza tek te sorarak onların istekleri doğrultusunda hazırladığımız 12 büyük projeyi taahhüt ettik. Ekip arkadaşlarıma bu projeleri 18 ayda bitireceğimizi, sonrasında da bu kitapçığa yazmadığımız ama ihtiyaç olan şeyleri de yapmaya vakit kalsın. İlk 18 ayda 12 projemizin Arasta dışındakileri bitirdik. Kadınlarımıza, Türkiye'de olmayan bir Altuncan Hatun Kadın Merkezi yaptık. Sonra, yarı olimpik, tam kapalı ısıtmalı soğutmalı 1071 Alparslan yüzme havuzu yaptık. Şu ana kadar 9.230 çocuğumuz Antalya'ya gitmeden burada yüzme öğrenmiş oldular. Adından Türkiye'nin en büyük Kapalı Hayvan Pazarı ve Borsasını armağan ettik. Daha sonra bir Seyirpark yaptık. Türkiye'nin en büyük 3. alanı. İçinde 12 tane aktivite bulunan sosyal merkezini yaptık. Sonrasında birilerinin hayal dediği Korkuteli'nin ortasında Gondolları gezdirerek Kanal Korkuteli yaptık.

TÜRKİYE'NİN İLK VE EN BÜYÜK 0-12 YAŞ EN MODERN MERKEZİ

Hemen arkasından gençlerimizin evlenebileceği 5 yıldızlı bir açık hava Evlilik Parkı yaptık. İnşallah 3 gün sonra da kapalısını yapacağız. Sonrasında kapanan 6 beldemizdeki vatandaşlarımızın Belediyecilik hizmetlerine rahat ulaşabilmesi için şubeler açtık. Daha sonra Cumhureli'ni faaliyete geçirdik. Artık hiç bir engellimiz, özürlümüz, yaşlımız, yalnız değil. Evleri de temizleniyor, doktorunu da gönderiyoruz. Daha sonra 5 bin kişilik Aşevi yaptık. Şu anda sizlerin duaları ve vergileri ile, sizlerin hayırı ile günlük tüm köylerimiz dahil 487 tane eve sıcak yemek giriyor. Ayrıca ilçemizdeki 8 bin emeklimiz için Türkiye'nin en büyük emekliler merkezini açtık. Şimdi geldik çocuklarımıza. Şu an açılışını gerçekleştirdiğimiz bu tesis Türkiye'nin ilk ve en büyük 0-12 yaş en modern, en kapsamlı, eğlence ve eğitim merkezi olacak. Bu merkezimizde 0-12 yaş arası tüm çocuklarımız, eğlenmelerinin yanı sıra her türlü eğitimi de alabilecekler.

SEÇİME 1 GÜN KALA DAHİ BEN BURAYA TAŞ DÖŞEYECEĞİM

Sırada 15 Mayısta başlayacağımız ve Ekim ayının 15'ine kadar sürecek olan çalışma ile Korkuteli'nin tüm yollarını yapacağız. Son bir yılda da 3 tane daha olmayan devasa proje yapıp bitireceğiz inşallah. Emin olun ki, sabah 06.00 da evimden çıkıyorum, gece 12.00'ye kadar, bu çocuklar, bu gençler için, bu ilçenin geleceği için çalışıyorum. Seçime 1 gün kala dahi ben buraya taş döşeyeceğim. Siyaset yapmayacağım. Türk bayrağı rozetim ile 60 bin kişinin Belediye Başkanı olarak sonuna kadar devam edeceğim. O yüzden, sizlerden dua bekliyorum. Burası artık Antalya'nın değil, Türkiye'nin yaylası olacak." dedi.

TEMEL "GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZA HAYIRLI OLSUN"
Daha sonra söz alan MHP Antalya İl Başkanı Onur Temel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının anlamını belirterek, geleceğin büyükleri olan tüm çocukların bayramını kutlayarak, "Korkuteli Belediyemizi çocuklarımıza vermiş oldukları değerden dolayı tebrik ediyor, Melikşah Çocuk Merkezimizin, Ülkemize, Milletimize, özellikle geleceğimiz olan çocuklaımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu.


ÜÇÜNCÜ, "EĞİTİCİ, ÖĞRETİCİ, GÜZEL BİR MERKEZ"

Korkuteli Kamakamı Sezgin Üçüncü, "Belediye Bakanımızı çocuklara verdiği önemi gösteren, öğretici güzel bir merkez açacağız. Antalya'daki AVM lerdeki bulunan Çocuk merkezlerinden bir kaç kat daha güzel. Üst kat eğlence merkezi, alt kat ise tamamen eğitim. Müzik odası, resim odası, duyu merkezi, mutfak, bulunan çok güzel bir merkez. Artık Korkuteli'deki çocukların eğlence ve eğitim için Antalya'ya gitmelerine gerek kalmadı. Tüm çocukların bayramı kutlu olsun." dedi.


BAŞKAN, "ÖMER BAŞKAN, ÜRETKEN BELEDİYECİLİİN EN ÜST SEVİYEDEKİ UYGULAYICISI"

Son olarak söz alan MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, "Bugünkü toplantınn en önemli mimarı olan, üretken belediyeciliğin en üst seviyedeki uygulayıcısı olan, Az laf, çok iş diyerek, bu tesisleri Korkuteli'mize kazandıran kıymetli Korkuteli Belediye Başkanımız ve tüm katılımcıları saygıyla selamlıyorum. Ben Korkuteli'de tesislerin sayısını unuttum. Ama Ömer Başkan yapmaktan geri durmadı. Hatta kendisine bu kadar hızlı niye gidiyorsun demiştik. "Bir an önce bitirmemiz lazım" demişti. İyi ki bitirmiş. Peşinden bir Covid süreci geçirdik ve bugün o tesisleri yapmaya ekonomik güç maalesef yetmez. Kanal Korkuteli yapacağız, Gondollara bineceğiz dediğinde insanlar güldü. Ama bugün insanlar o gondollara biniyor. Emekliler merkezimizi ziyaret ettik, hakikaten Türkiye'nin en lüx emekli merkezi bence. Oradan Seyirparka çıktık, depremzedelerimiz ve onların çocukları ile yemek yedik. Şimdi geldik Melikşah Çocuk Merkezimizin açılışını yapıyoruz." şeklide konuştu.

PROTOKOL ÜYELERİNE, MERKEZ HAKKINDA BİLGİLER VERDİ

Açılış konuşmalarından sonra Korkuteli Melikşah Çocuk Merkezi okunan dualar eşliğinde, tüm protokol üyelerinin katılımı ve kurdela kesimi ile hizmete açıldı. Sonrasında ise Belediye Başkanı Ömer İşlek, açılışa katılan tüm protokol üyelerine Çocuk Eğitim Merkezini gezdirerek bilgiler verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.