SON DAKİKA
Hava Durumu

MESEM’de Mevlit Kandili programı yapıldı

Geçtiğimiz gün Mevlit Kandili idi, ilçede çeşitli yerlerde etkinlikler yapıldı. Bunlarda biri de Mesuda Erol Memioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından okul bahçesinde yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2017 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2017 10:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
MESEM’de Mevlit Kandili programı yapıldı

Mesude-Erol Memioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından okul bahçesinde Mevlid Kandili nedeni ile program düzenlendi. Okunan İstiklal Marşı ile başlayan Mevlid Kandili programı okul öğrencilerinin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programın selamlama konuşmasını okul müdürü Mustafa Kutlu yaptı. Mesude-Erol Memioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Kutlu, Mevlid Kandili hakkında bilgiler vererek, “Yüce Allah’ın ilahi mesajlarını insanlığa iletmek üzere gönderdiği, peygamberler zincirinin son halkası olan Peygamber Efendimizin doğumu, tarihin akışını değiştiren kutlu bir olaydır.” Dedi.

Program hatim duasının yapılması ile son buldu

Kutlu “ insanlık alemine bir kurtuluş müjdesi olarak gönderilen Peygamber Efendimiz’in doğum günü olan Mevlit Kandili’nin, İslam aleminin en önemli günlerinden olduğunu kaydetti. Kutlu, “Bu mübarek geceler, onu ve hayatını anlamak için erişilmez fırsatlardır. Onun sünnetlerini yaşamak mutluluğun, huzurun, birlik, beraberliğin ve kardeşliğin yoludur. Müslümanlar olarak sevgili Peygamberimizi ve onun mesajını her yönüyle doğru tanımalı, insanlığa doğru tanıtmalıyız” diye konuştu. Programda okul korosunun ilahileri ile tiyatro gösterisi büyük beğeni topladı. Program hatim duasının yapılması ile son buldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.