SON DAKİKA
Hava Durumu

Minikler semt pazarı kuruyor

Her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında yapılan 'Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası' dolayısı ile Nadide-Ahmet Balaban Anaokulu'nda, öğrencilerin satıcı olarak yer alacakları bir semt pazarı kuruluyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2017 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2017 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Minikler semt pazarı kuruyor

Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kutlamaları kapsamında ilçede eğitim veren Nadide Ahmet Balaban Anaokulu bu yıl farklı bir uygulamaya imza atıyor. Her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında yapılan 'Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası' kutlamaları kapsamında Nadide-Ahmet Balaban Anaokulu'nda, pazar kuruluyor. Bilinçli tüketim faaliyetlerinin kavranmasının amaçlandığı semt pazarında tezgahların başına öğrenciler geçecek. Nadide-Ahmet Balaban Okulu yöneticileri, öğretmen ve öğrencileri, 14 Aralık Perşembe günü kurulacak olan Yerli Malı Semt Pazarına İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Yıldız'ı makamında ziyaret ederek, etkinliğe davet ettiler.

“Çalış-Kazan-Harca”

Çalış-Kazan-Harca sloganıyla öğrencilere kendi parasını kendi kazanma imkanı sunacaklarını belirten Okul Müdürü Yeliz Morilipınar; "Yerli malı kullanmanın önemini bu yaşta öğrencilerimize aşılamalıyız ki, gelecekte yerli malının kullanımına özen göstersinler ve ülke ekonomisine katkı sağlasınlar. Öğrencilerimize bunu uygulamalı olarak anlatmak istedik. Evlerinden getirdikleri yerli mallarını bir semt pazarı kurarak çocuklarımıza farklı bir deneyim yaşatmak ve 'Çalış-Kazan-Harca' düsturunu aşılamak. Etkinliğe tüm halkımızı davet ediyoruz" dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Yıldız ise “ Çok farklı ve güzel bir etkinlik olduğunu belirterek katılmaya çalışacağını söyledi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.