SON DAKİKA
Hava Durumu

Mobil Kanser Tarama Tır’ı, Korkuteli’ne geliyor

Korkuteli Kaymakamlığı himayesinde Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Birimi Ve Korkuteli İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün organizasyonu ile “Pembe Prenses” isimli Mobil Kanser Tarama Tırı ilçeye gelecek.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Mobil Kanser Tarama Tır’ı, Korkuteli’ne geliyor

Korkuteli Kaymakamlığı himayesinde Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Birimi Ve Korkuteli İlçe Sağlık Müdürlüğünün organizasyonu ile Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliği kapsamında Antalya’da bulunan ve yaklaşık bir ay Korkuteli’nde vatandaşlara hizmet verecek olan “Pembe Prenses” isimli Mobil Kanser Tarama Tırı eski devlet hastanesi bahçesinde halkla buluşacak. Antalya’da birçok ilçede hizmet verecek olan Pembe Prenses Kanser Tarama Tırında ücretsiz meme kanseri (40-69 yaş arası kadınlara), bağırsak kanseri (50-70 yaş arası kadın ve erkeklere) ve rahim ağzı kanseri (30-69 yaş arası kadınlara) taraması yapılacaktır. Tırda son model dijital mamografi cihazı ile mamografi çekimi ile maliyeti oldukça yüksek olan kansere özgü HPV-DNA numune alımı ücretsiz yapılacaktır.

Vatandaşlar büyükşehir tarafında ücretsiz taşınacak

İlçede tüm mahallelerimizde duyurular yapılarak, yaş grubuna giren tüm halkımızın ücretsiz kanser taramalarının yapılmasını sağlamaya çalışılacaktır. Her mahallenin belirlenen meydanlarında sabah 09:00’ da ve öğleden sonra 13.30da toplanan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesinin taşıma araçları ile Pembe Prensesin yanına götürüp, tüm taramaları yapıldıktan sonra alındıkları yere geri bırakacaktır. Tırın yanında sıralarını bekleyen vatandaşları yine Büyükşehir Belediyesi misafir edecek ve içecek olanağı sağlayacaktır.

“Kanserde erken teşhis çok önemlidir”

Korkuteli İlçe Sağlık Müdürü Oya Dirican; “Kanserde erken teşhis çok önemlidir tüm vatandaşlarımız taramaya davetlidir. Kanserde asıl olan kanserin ortaya çıkmasını engellemek için sağlıklı beslenme, hareket etme, kötü alışkanlıklardan uzak durma gibi “sağlıklı yaşam” tarzını benimsemektir. Ancak, kanser oluşmuşsa da, o kişi için yapılacak en iyi şey “Erken Teşhis”tir. Dünya Sağlık Örgütü tahminlerine göre dünyada her yıl 13 milyon insan kansere yakalanmakta, 7 milyon insan kanserden ölmektedir. Ülkemizde kanser, ölüm nedenleri içinde, kalp-damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer almaktadır. Kanser hem sık görülmektedir, hem de ortaya çıktığında hastaya ve yakınlarına yıkımı fazla olmaktadır.” Diye konuştu. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.