SON DAKİKA
Hava Durumu

Motosiklet uygulamasına devam

Geçtiğimiz hafta sonu Antalya genelinde kask ve çalıntı motosiklet uygulaması yapıldı. İlçemizde de İlçe Emniyet Müdürlüğü Şehir içi Trafik Denetleme ve Tescil Büro Amirliği ekipleri ilçenin çeşitli noktalarında kask ve çalıntı motor uygulaması yaptılar.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2019 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2019 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Motosiklet uygulamasına devam

Antalya Valiliği tarafından geçtiğimiz aylarda hayata geçirilen kask uygulaması tüm Antalya’da ve ilçemizde tüm hızı ile sürüyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü Şehir içi Trafik Denetleme ve Tescil Büro Amirliği ekipleri ilçenin çeşitli noktalarında geçtiğimiz hafta sonu uygulamaya devam ettiler. Ekipler kask kontrolü ve çalıntı motor kontrolü yaptılar. Kaskı olmayan sürücülere cezai, işlem uygulanırken, kask kullanan bir sürücü üzerinde de orijinal kask nasıl olmalı ve kask insan hayatını nasıl kurtarır uygulamalı olarak anlatıldı. Uygulamada çalıntı motora hiç rastlanmadı. Ancak ekipler evrakları eksik olan, plakasız olan motosiklet kullanıcılarına cezai işlem uygulamaktan çekinmediler.

KASK KADAR EHLİYET VE EVRAKLARDA ÖNEMLİ

İlçe Emniyet Müdürlüğü Şehir İçi Trafik Büro Ekipleri tüm Antalya’da kask ve çalıntı motor uygulaması yapıldığını belirttiler. Fakat bunların yanı sora ehliyet ve plaka kontrolü de yaptıklarını ifade ettiler. Ekipler; “Belirli aralıklarla ilçenin belirli noktalarında kask uygulaması yapmaya devam ediyoruz. Bu uygulama şehrin çeşitli noktalarında 7 gün 24 saat sürüyor. Kask, ehliyet ve plaka kontrolü yapıyoruz. Kask takmamanın cezası 108 TL, ehliyetsiz motosiklet kullanmanın cezası 2018 TL. Motosiklet kullanan vatandaşların kask kadar ehliyet ve evraklarına da önem vermeleri gerek.” şeklinde konuştular.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.