SON DAKİKA
Hava Durumu

Mutluluğa Kurşun Sıkma Geleceğini Karatma

İçişleri Bakanlığı askere gönderme, spor müsabakaları, düğün, nişan gibi kutlama faaliyetlerinde meskun mahallelerde havaya ateş açılmasının önüne geçmek için “Mutluluğa Kurşun Sıkma Geleceği Karartma” sloganı ile kampanya başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2022 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2022 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Mutluluğa Kurşun Sıkma Geleceğini Karatma

Korkuteli İlçe Jandarma Komutanlığı, ateşli silahla havaya ateş açılması sonucunda istenmeyen olaylar yaşanmasını önlemek, kamu düzeninin sağlanması ve toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla Şehit Yasin Naci Ağaroğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda “Mutluluğa Kurşun Sıkma Geleceğini Karatma” toplantısı gerçekleşti.

CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

Toplantıya; Kaymakam Resul Özdemir başta olmak üzere, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile mahalle muhtarları katıldı. Korkuteli ilçe Jandarma Komutanlığı yaz döneminde artan düğün, eğlence gibi faaliyetlerin kötü sonuçlar doğurmaması adına, mahalle muhtarları ile birebir toplantı gerçekleşti.Korkuteli İlçe Jandarma Komutanlığınca yapılan toplantıda, İlçe merkezi ve 58 mahallede gerçekleşen düğünler ve eğlencelerde kötü sonuçların olmaması için Muhtarlar bölgelerinde bu durumun olduğunu öğrendiklerinde kolluk birimlerine ihbarda bulunma yükümlülüklerini yerine getirmekle sorumludurlar. Muhtarlar tarafından uyarılan vatandaşlar, silah atmaya devam ederlerse güvenlik güçleri tarafından o kişilere cezai işlem uygulanacağını ifade edildi. 

DAVETİYELERDE ‘’DÜĞÜNÜMÜZDE SİLAH ATMAK YASAKTIR’’ YAZILACAK

Yapılan açıklamada; “Düğünlerde silah atmak ciddi bir toplumsal asayiş sorunudur. Aynı zamanda sosyal sorumluluk oluşturduğu için muhtarlarımızdan, basın mensuplarından ve müftülük vasıtasıyla konunun işlenerek vatandaşlarımıza anlatılmasını talep ediyoruz. Bizler inanıyoruz ki, hep birlikte düğünlerde silah atılmasının önüne geçeceğiz. En mutlu günlerimizden olan düğünlerde havaya ateş ederek hiçbir şeyi ispatlayamayız ve mutluluğumuzu bu şekilde göstermiş olmayız. Düğünlerin, cenaze evine dönüşmemesi, vatandaşların daha dikkatli olması, bir kişinin silah atma zevki için düğün ve eğlenceye katılan davetlilerin huzursuz olmaması, ellerinden gelen her şeyi yapmaları hayati önem taşımaktadır. Bundan sonraki düğün davetiyelerinin alt kısmına ‘’Düğünümüzde Silah Atmak Yasaktır’’ ibaresi mutlaka yazdırılacaktır. Yazılmadığı takdirde mülki makamlarca düğün izni verilmeyecektir.

YAŞAMAK VE YAŞATMAK TEMEL FELSEFEMİZ OLSUN

Korkuteli bölgesinde yapılan düğünlerde bazı vatandaşlar gerek kuru sıkı tabanca ile gerekse gerçek tabanca ile bilinçli-bilinçsiz havaya ateş etmektedirler. Bu silahlardan çıkan yorgun mermi ile yaralanan sizin çocuğunuzda olabilir, kendinizde, bizde olabiliriz. Bu ateş edenler attıkları mermilerin havada kaldığını zannediyor. Ancak birçok yaralanma ve ölümler bu yorgun mermi sonucunda meydana geliyor. 500-1000 metre ileride yere düşen mermi çekirdeğinin hayat kararttığı unutulmamalıdır.Hayatı bizim için son derece önemli olan hiçbir vatandaşımız, yaşamını bir maganda kurşunuyla kaybetmesin. Canlarımız, aile üyelerimiz, çocuklarımız, eşimiz, dostumuz sözde sevinç gösterisi olarak söylenen barbarca bir davranış ile aramızdan ayrılmasın, hayatını kaybetmesin. Bu sebeple düğün kayıt videosu istenildiği takdirde kolluk kuvvetlerine teslim edilecektir. Düğünlerde silah sıkmak kültürümüz ve geleneklerimiz arasında da yer alan bir husus değildir. Yaşamak ve yaşatmak temel felsefemiz olsun. Bu amaçla faydalı olabilmek adına bu toplantıyı gerçekleştirdik. Bütün vatandaşlarımıza en güzel düğünleri, sevdikleri ile yaşamaları temennisi ile dikkatli ve kontrollü olmalarını tavsiye ediyor ve herkesin, şiddet içeren sevinç gösterilerinden uzak durmalarını temenni ediyoruz” denildi.

KURUMLAR BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU

Toplantıda ayrıca Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından mera kanunu anlatıldı. Orman İşletme Müdürlüğü orman yangınlarına karşı duyarlı olunmasını talep ederken, Tük Hava Kurum Korkuteli Şube Başkanı Ahmet Uysal, kurban derilerinin toplanması konusunda destek istedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.