SON DAKİKA
Hava Durumu

Nasa Korkuteli’ni paylaştı

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Korkuteli ve Elmalı’nın uydu görüntülerini paylaşarak, Antalya bölgesinin sadece turizm değil, tarımsal olarak ta çok geliştiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2020 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2020 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Nasa Korkuteli’ni paylaştı

TARIMSAL GELİŞİMİ YAYINLANDI

NASA, (İngilizce: National Aeronautics and Space Administration) (Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) ilçemizin uydu görüntülerini paylaşarak bir makale yayınladı. Korkuteli ve Elmalı bölgesinin tarımsal olarak gelişiminin yayınlandığı paylaşımda, Antalya’da mahsul üretiminin 270 milyon dolar olduğu belirtildi.

ULUSAL BASINDA YER BULDU

Bölgede Türkiye elmasının yüzde 12’sinin üretildiği ifade edilirken, özellikle Korkuteli’de tahıl ve yağlı tohum ekilen tarlaların uzaydan fotoğrafları yayınlandı. 2 milyon insanın Toros dağlarının batı sırası olan Beydağlarında yer aldığı belirtildi.  Nasa’nın bu paylaşımı ulusal basında oldukça geniş yer buldu.

Yayınlanan makalede şu ifadelere yer verildi; Turistler, Türkiye'nin Antalya ilini güzel Akdeniz tatil beldeleri için biliyorlar, ancak kıyı turizmi bölgenin ekonomisine katkıda bulunan tek önemli etken değil. Daha iç kesimlerde ise çiftçilik, hâkim gelir kaynağı ve kırsal Türkiye için bel kemiği görevi görüyor.

Türkiye, çoğunluğu aile tarafından işletilen yaklaşık üç milyon çiftliğe ev sahipliği yapmaktadır. Türkiye genel olarak dünyanın yedinci en büyük tarım üreticisidir ve en büyük fındık, kestane, kayısı, kiraz, incir ve zeytin ihracatçısıdır. Ülkedeki işgücünün yaklaşık dörtte biri tarım sektörüne katılıyor.

Fotoğraflar, Landsat 8'de Operasyonel Arazi Görüntüleyicisine (OLI) 8 Haziran 2020'de göründüğü şekliyle Antalya ilinin iki önemli tarım bölgesini göstermektedir. Antalya'da mahsul üretimi yaklaşık 270 milyon dolar değerindedir.

İlk resim, uzun bir yayla vadisinin tepesinde aynı adı taşıyan kasabanın bulunduğu Elmalı ilçesindeki çiftlikleri göstermektedir. “Elma” anlamına gelen Elmalı, Türkiye elmasının yaklaşık yüzde 12'sinin yanı sıra yerel nohut aperatif leblebi üretimi yapmaktadır. İkinci resim, çiftçilerin tahıl ve yağlı tohum ektiği Korkuteli ilçesinin bir bölümünü göstermektedir.

Çiftliklerin düzeni Antalya ilinin büyük ölçüde dağlık arazisine uygundur. Antalya'nın kuzey sınırını çizen Toros Dağları, ili doğudan batıya doğru yay şeklinde keser. Elmalı ve Korkuteli, Toros Dağları'nın batı sırası olan Bey Dağları'nda yer alır.

İki milyondan fazla insan Toros dağlarında bulunan köylerde yaşıyor ve ana gelir kaynağı olarak tarıma güveniyor. Arazi nedeniyle, çiftlikler tipik olarak küçüktür (yaklaşık 4 hektar veya 10 dönüm).

ABD Jeolojik Araştırmalarından Landsat verilerini kullanan Lauren Dauphin tarafından NASA Dünya Gözlemevi görüntüleri. Kasha Patel'in hikayesi.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.