SON DAKİKA
Hava Durumu

“Öğrenciler eğitim gördükleri yerde oy kullanabilir”

Ak Parti Korkuteli İlçe Kadın Kolları Başkanı Tülay Yıldız, halen askıda bulunan seçmen listelerinin dikkate alınarak incelenmesinin önemine değindi. Başkan Yıldız, “Öğrenciler öğrenim gördükleri yerde oy kullanmak istiyorsa eğer, okudukları okuldan ya da kaldıkları yurttan alacakları belge ile Nüfus Müdürlüklerine başvuru yapabilir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2019 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2019 09:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
“Öğrenciler eğitim gördükleri yerde oy kullanabilir”

Ak Parti Korkuteli İlçe Kadın Kolları Başkanı Tülay Yıldız, halen askıda bulunan seçmen listelerinin dikkate alınarak incelenmesinin önemine değindi. Başkan Yıldız, “ Önümüzde ki yerel seçimlerde oy kullanmak isteyen ve bu konuda mağduriyet yaşamak istemeyen seçmenlerimiz halen askıda bulunan seçmen listelerinin kontrol etmeleri önem arz etmektedir. Bu durumla ilgili bilgilendirme mesaj sistemi de devreye girmiş ve vatandaşlarımıza bilgilendirme mesajı gönderilmektedir” dedi.

“ İKAMETGÂH DEĞİŞİKLİĞİ YAPANLAR BİLGİ GÜNCELLEMESİ YAPMALI”

Bilgilendirme açıklamasına devam eden Başkan Tülay Yıldız, “ Seçmen listelerinin askıda olduğu sürede ikametiniz değişti ise hemen Nüfus Müdürlüklerine başvuru yapmanız gerekmektedir. Normal dönemde yapacağınız ikametgâh değişikliğinde herhangi bir sorun yok ancak seçim sürecine girilmişse ve seçmen listeleri askıya alınmışsa bu dönemde adres değişikliği konusunda dikkat edilmesi gerekiyor. Oy kullanmak için ikametgâh değişikliği yapmak için istediğiniz Nüfus Müdürlüğüne gidip başvuruda bulunmanız gerekiyor. Ancak bu değişikliğin sadece seçmen listelerinin askıda olduğu dönem için geçerli olduğunu unutmamanız gerekir. Bu dönem itibari ile yapacağınız başvurular Nüfus Müdürlüğü tarafından aynı gün işleme alınmak durumundadır. Seçmen listelerinin askıda olduğu dönem için yapacağınız başvuruda ibraz edeceğiz evraklar seçim kurulu başkanlıklarına gönderilir” şeklinde ifadelere yer verdi.

“ÖĞRENCİLER EĞİTİM GÖRDÜKLERİ YERDE OY KULLANABİLİR”

31 Mart 2019 Seçimleri için öğrencilerin ikametgâh değişikliği işleminin de dikkate alınması gerektiğini belirten Yıldız, “ Öğrenciler isterlerse ikametlerinin olduğu yerde isterlerse de öğrenim gördükleri yerde oy kullanabilir.  Ailelerinin ikametlerinin olduğu yerde oy kullanacak olanlar için bir sıkıntı yok. Bu kişilerin tek yapmaları gereken işlem seçmen listelerinin askıda olduğu dönemde kendisine ait bilgilerin doğruluğunu kontrol etmektir. Oy kullanma dönemine gelmiş öğrenciler öğrenim gördükleri yerde oy kullanmak istiyorsa eğer, okudukları okuldan ya da kaldıkları yurttan alacakları belge ile Nüfus Müdürlüklerine başvuru yapabilir. Öğrenciler başvuruyu şahsen yapacaktır. Adresinize ait imzalı ve onaylı adres beyanı gereklidir. Bu şekilde başvuran öğrencilerin başvuruları da seçim kurulu başkanlığına gönderilir. Bu sayede Korkuteli’nde eğitim gören öğrenciler vatandaşlık görevlerini yerine getirme olanağına ulaşacaklardır” şeklinde konuştu
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.