SON DAKİKA
Hava Durumu

Öğrencilerden Kur’an Ziyafeti

Korkuteli Müftülüğü Yatılı erkek Kuran Kursu yaz kursu eğitimine Korkuteli İlçe Müftüsü Duran Turgut ve tüm velilerin katıldığı törenle başladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2014 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2014 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Öğrencilerden Kur’an Ziyafeti

Bu sene hafızlığını tamamlayan Hayrettin Kuşlar’ın Kur’an Tilavetiyle başlayan program Kurs Müdürü Abdulaziz Cumhur’un konuşmasıyla devam etti. Cumhur, “Bu sene talebe sayımızı 100’ün üzerine çıkararak daha fazla çocuğa hizmet verelim istedik. Talebelerin sadece yaz  aylarında değil, kışında kursumuzda kalarak hafızlık yapmalarını arzu ediyoruz. Böylece kursumuz A sınıfı Kur’an Kursu statüsü kazanmış olacak ve her sene en az 15 hafız yetiştirmiş olacağız.” Dedi.

İlçe Müftüsü Duran Turgut, hafızlığın önemi, yetişen hafızların ileride önemli görevler üstleneceklerini ve bu konuda velilerin gösterdiği hassasiyetin önemine dikkat çekti. Yunus Çukurkaya’nın talebelerinden oluşan Kur’an Kursu Korosunun ilahi esintisi ve Hocası Osman Küçükaydın’ın okuduğu Kur’an Ziyafeti ile Medine Gülü ilahisi katılımcılardan büyük alkış aldı.

Programın son konuşmasını Madde Bağımlılığı ve Elektronik Bağımlılık ile Aile İçi İletişim Uzmanı Bahri Akalın yaptı. Akalın, “Madde bağımlılığını ve neticelerini biliyoruz. Ancak internet bağımlılığı ve saatlerce internetin başında kalan çocuklar beyin ve zaman olarak hep geride kalmakta, derslerinde ve meslek hayatında olmamaktadırlar. En basiti bir sigarayla başlayan alışkanlık sonucu şans oyunları ve hep kazanacağım arzusuyla  devam eden hayat bağımlılıktan kurtulamadıkça hayal kırıklığına uğrar” dedi. Çeşitli hediyelerin verilmesi ile program sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.