SON DAKİKA
Hava Durumu

Öğrencilere gıda güvenliği anlatıldı

Korkuteli Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından ilçemiz okullarındaki öğrencilere gıda güvenilirliği ve hijyeni eğitimi verilmeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2020 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2020 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
 Öğrencilere gıda güvenliği anlatıldı

Korkuteli İlçe Müdürlüğü personeli 126 öğrenciye Gıda Güvenliği, Gıda Hijyeni ve Bilinçli Tüketici konularında eğitim verildi. Sağlıklı nesiller yetiştirmek ve öğrencilerin güvenilir gıda hakkında bilinçlenmesini sağlamak amacıyla Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği okullarda eğitim veriliyor. Güvenilir gıda, gıda satın alırken ve tüketirken dikkat edilecek hususlar, gıda zehirlenmeleri, Alo Gıda 174 Hattı hakkında eğitim veriliyor.

 

HİJYENİN ÖNEMİ ANLATILDI

Korkuteli Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü teknik ekibi tarafından verilen eğitimde öğrencilere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın gıda üreten, satışını ve dağıtımını yapan gıda işletmelerine uyguladığı kayıt sistemi, satın aldıkları ürünlerde nelere dikkat etmeleri gerektiği, ambalajlı ürünlerde kontrol etmeleri gereken etiket bilgileri, toplu tüketim yerlerinde işletmelerin uyması gereken hijyen kuralları, gıda zehirlenmelerinin belirtileri ve zehirlenme sonrası izleyecekleri yol ve Alo Gıda 174 şikayet hattının çalışma usulleri konularında bilgi verildi
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.