SON DAKİKA
Hava Durumu

Öldürmüyoruz Uyutuyoruz

Korkuteli’nde daha önce sokak köpeklerinin vatandaşı tehlikeye attığını ve Belediye tarafından yapılan toplanma ve kısırlaştırılma uygulamasını öven yerel bir gazete iki gündür köpeklerin toplanmasıyla ilgili olarak Korkuteli Belediyesini hedef gösteren haberler yayınlıyor. Antalyalı hayvan severlerin de konuyla ilgili doğru bilgiye sahip olmadan verdikleri aşırı tepkiyi arkalarına alarak yapılan haberlere Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce’den belgeli cevap geldi

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2014 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2014 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Öldürmüyoruz Uyutuyoruz

“Gazetenin yayın politikası bu”

Başıboş dolaşan ve camiye giden yaşlıların, sokakta oynayan çocukların can güvenliğini tehdit eden sokak köpeklerinin uyuşturulup bünyesinde Veteriner bulunmadığı için Manavgat Belediyesi’ne kısırlaştırılıp barınması için teslim edilmesiyle ile ilgili olarak iki gündür yerel bir gazetede yayınlanan haberlere Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce’den belgeli kanıtlı yanıt geldi. Özellikle daha önce yapılan toplanma ve kısırlaştırılmak üzere Manavgat Belediyesi’ne gönderilme uygulamasından övgüyle bahseden gazetenin iki gündür yaptığı hedef gösterme haberlerine “Gazetenin bir süredir sürdürdüğü yayın politikası bu yönde” şeklinde cevap veren Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce; bahsedilen günde toplanan köpeklerin Manavgat Belediyesine teslim edildiği yönünde tutanaklarımız elimizde. Belgesiz kanunsuz hiç bir uygulamamız yok. Bizler kırsalda doğup büyümüş insanlarız. Herkes gibi bizim de hayvan sevgimiz var. Zaten sağlıklı canlı bir hayvanı kurşun sıkarak öldürmeye gönlümüz el vermez” dedi. Vatandaşlardan sık sık şikayet aldıklarını söyleyen Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce; “İlçe dışında defalarca kamyonlarla köpek bırakıldığı konusunda valiliklere şikayet dilekçesi verdik. Ancak suçüstü yapılmayınca bir işlem yapılmıyor. Burası kırsal bölge diye sahipsiz köpekleri toplayıp Korkuteli’ne bırakıyorlar. Biz de toplayıp başka yere mi bırakalım? Biz yasalar çerçevesinde barınağı olan belediyeye götürüp tutanak tutarak teslim ediyoruz. Her şeyimiz yasal” dedi. Uyuşturucu iğneler bazı köpeklerde farklı tepkime vererek ölüme sebep olabiliyor. Ama bu ya bir ya iki kere olmuştur. Asla köpek vurmuyoruz” dedi.

Belediyeden uygulama yapmasını bizler istedik

Vatandaşlar özellikle sabah namazına camiye giden yaşlı vatandaşların sürü halinde gezen köpeklerden korktuklarını dile getirirken; “Ayrıca çocuklarımızı müsait olmasına rağmen bahçelerimizde oynamaları için bırakamıyoruz. İstenmeyen bazı kötü saldırı olayları yaşadık. Belediyeden uygulama yapmasını bizler istedik. Kısa süre sonra okullar açılacak. Çocuklarımız sürü halinde gezen ve saldırgan olan aşısız köpeklerle karşılaşırsa ne yaparız? Belediyemize yaptığı bu uygulamadan dolayı çok teşekkür ediyoruz” dediler. Ayrıca ilçemizin kötü bir şekilde Antalya ve diğer illerde reklamının yapılmasını da şaşkınlıkla izliyoruz diyen vatandaşlar; “Medya gücü çok büyüktür. Ancak medyada Korkuteli’nin ekonomik gücü sayesinde ayakta durmaktadır. Sadece gazetede değil internetten de Korkuteli’nin adını katliam yapan yer olarak çıkmasına sebep olduklarının fakındalar mı? Biz vatandaş olarak bu haberleri yapan gazetecileri de sağduyuya davet ediyoruz” dediler.   

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.