SON DAKİKA
Hava Durumu

“Ölürüz de suyumuzu vermeyiz”

Geçtiğimiz aylarda Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT tarafından başlatılan, Manay’ dan ilçeye su getirme projesine Manay sakinleri isyan ettiler,“Ölürüz de suyumuzu vermeyiz” Dediler.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2017 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2017 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
“Ölürüz de suyumuzu vermeyiz”

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT ekipleri tarafından ilçenin içme suyu sıkıntısına çözüm olması için, geçtiğimiz aylarda içme suyu hattı için çalışmalar başladı. ASAT ekipleri 600’lük çelik borular ile Manay’dan Korkuteli’ne içme suyu getirmek için çalışmalara başladılar. Çalışmanın bir kısmı da bitti. Ancak geçtiğimiz Cuma günü Manay sakinleri bu duruma isyan ettiler, ASAT ekiplerinin ve iş makinelerinin yolunu keserek çalışmalara engel oldular. Mahalle sakinleri ölürüz de suyumuzu vermeyiz, diyerek iş makinelerinin önlerini kestiler. Mahalle sakinlerinden eski mahalle muhtarı Aziz Ayanlar “ Biz bu işin peşini bırakmayacağız.  Çanakkale’de, Kıbrıs’ta 15 Temmuz’da nasıl savaştıysak, suyumuz içinde öyle savaşırız. Gerekirse ölürüz, ama suyumuzu vermeyiz. Su giderse biz ölürüz, tarım ölür, ne içer ne yeriz”.Dedi.

“ Biz bu işin peşini bırakmayız”

Mahalle sakinleri böyle bir şeyden daha önce haberleri olmadığını eğer olsaydı asla izin vermeyeceklerini belirttiler. Musa İnce “  Kuyular 20 yıl önce Sulama Kooperatifi tarafından salındı, daha sonra kooperatif kapanınca ASAT el koymuş. Bu kuyuların hepsi tek havzadan, tek kaynaktan besleniyor. Bunu Korkuteli’ne götürünce biz ne içeceğiz, bu köyde 300 büyükbaş 2 binden fazla da küçükbaş hayvan var, geçim kaynağı tarım hayvancılık. Suyu götürsünler biz ölelim o zaman.” Dedi. Manay Mahallesi sakinleri çalışmayı yapan ekibin çalışmasının durduğunu ancak buna inanmadıklarını hafta içinde Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’le görüşmeye çalışacaklarını ve bu işin peşini bırakmayacaklarını belirttiler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.