SON DAKİKA
Hava Durumu

Önal “Yasal hakkımı ararım”

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Korkuteli Kent Konseyinin geniş katılımlı istişare toplantısında arasta çarşısı ele alınmıştı. Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu ve Belediye Başkanı Hasan Gökce arasta çarşısı için proje yapılması gerektiğinin altını çizmişlerdi

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2015 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2015 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Önal “Yasal hakkımı ararım”

Korkuteli uzunca bir aradan sonra tekrar arasta çarşısının restorasyonu veya yıkılıp yeniden yapılmasını tartışmaya başlıyor. Projeye ilk karşı çıkan ise Korkuteli’nin tanımış iş adamlarından İrfan Önal oldu. Önal toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada “Ben arasta çarşısı içerisinde yer alan dükkanımı 200 bin TL vererek yeniledim. Şimdi restore ya da yıkım çalışması olacağı söyleniyor. Şunun bilinmesini istiyorum. Ben hakkımı ararım ve hakkımı alırım. Yasal yollara başvuracağımı belirtmek isterim eğer dükkanlar yenilecekse aynı yer ve köşe başından şuan üç katlı olan dükkanım yerine yine aynı şartlarda üç katlı dükkan isterim” dedi. Arasta çarşısı tartışmanın bu hafta devam etmesi bekleniyor.

 

 

Tanrıkulu “Korkuteli’nin kazancı 5 kat artar “

 

Kent konseyi toplantısında Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu; “3 ay önce yine böyle kapsamlı bir toplantıyla bir araya gelmiştik. Bugün de yine bir araya geldik. Göreve başladığım 1 ay boyunca Korkuteli ile ilgili edindiğim izlenimlerimi ve daha gelişmiş bir Korkuteli için yapılabileceklerle ilgili fikirlerimi sizlerle paylaşacağım. 230 tane dükkanın olduğu Arasta Çarşımız yaklaşık 80 yıllık bir yapıdır. Artık bu yapının ömrünü tamamladığını görüyoruz. Buraya bir elin değmesi gerek.  Bir hizmet birlik içinde yapılırsa güzeldir. Arasta çarşısında da hep birlikte çalışırsak ve bu Arasta’nın yeniden yapılması projesi gerçekleşirse Korkuteli’nin kazancı 5 kat artar. Ayrıca Korkuteli kökleri çok eski tarihlere dayanan bir ilçedir. Bu arasta çarşısının yeniden yapılırken Osmanlı ve Selçuklu mimarisi ile bezenmesi de sosyal ve kültürel olarak Korkuteli’ni besleyecektir” demişti.

 

“Gökce toplumsal destekle olur”

 

Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce de “41 yaşındayım. Kendimi bildim bileli arastanın ömrünün dolduğunun ve yenilenmesine ihtiyaç olduğunun konuşulduğunu biliyorum. Ancak bu projelerin yapılmasının ancak toplumsal destek ve kişilerin şahsi rızaları olursa mümkün olduğunu düşünüyorum. Aksi halde olamayacağını düşünüyorum. Gerçekçi olmakta fayda var. Korkuteli bu iki projeyi hayata geçirebilirse Korkuteli Devrim yaşar. İlçemiz çok ciddi yerli yabancı turistin geçiş güzergahında. Ancak turistlerin durup alışveriş yapacağı bir yerimiz yok. Arasta Çarşısı projesi gerçek olursa ekonomik ve sosyal getirisi çok büyük olur. Sayın Kaymakamımız ile görüştük kendisi projeyi Sayın Valimize ben de Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Menderes Türel’ e götüreceğim. Kimin ne derece desteği olur diye çalışacağız. Her türlü görüş ve önerilere de açığız” şeklinde konuşmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.