SON DAKİKA
Hava Durumu

Özel umuttan ev ziyaretleri

Özel Umut ve Rehabilitasyon merkezi, kurumda öğrenim ve fizik tedavi gören öğrencilerin evlerini ziyaret ederek onlara rehberlik hizmeti veriyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2013 20:37
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2013 20:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Özel umuttan ev ziyaretleri

Rehabilitasyon merkezinde görevli ekipler yanlarında psikolog ve eğitim uzmanları ile ailelerin evlerini ziyaret ederek aileleri evlerinde bilgilendirmeler yaparak sorunlarını dinleyerek onlara rehberlik hizmetleri veriyor.

Özel Umut Eğitim Rehabilitasyon Merkezi Genel Koordinatörü Muhammet Yaşa, “Aile eğitimin amacı, anne babaların çocukları için öğretmen rolü üstlenmesi değil, çocuklarına gerekli becerileri doğal bir süreç içinde nasıl öğreteceklerini kazandırmaktır. Çocukların okul ortamında kazandıkları becerilerin ev ortamında pekiştirilmesi ve geliştirilmesi, okul-ev tutarlığın sağlanması ve ailelerin okul ortamının etkili bir öğesi haline gelebilmesi eğitim sürecinin temel hedeflerindendir. Aile eğitimi yoluyla, anne babalar çocuklarına beceri ve kavram kazandırma yollarını öğrenebilmekte ve çocuklarıyla ilgili olarak ortaya çıkabilecek sorunları önleme ve çözebilme becerilerine sahip olabilmektedirler. Ailelerin eğitim sürecine katılımının eğitim sürecinin niteliğini artırıcı özelliği olduğunu vurgulanmaktadır. Ayrıca çeşitli yönlerden çocuklarının gelişimlerini olumlu yönde etkilediği düşünülmektedir.

Çocukların sağlıklı gelişimlerinde katkı ve çoğunlukla sorunlarının nedenleri üzerinde bilgi toplama amacı ile öğretmenlerin, çocuk gelişimi, rehberlik uzmanların, çocuklarla ilgili olarak ana ve babalarla çocuğun evinde yaptıkları görüşmelerdir.

Ev ziyaretleri öğrencinin aile ortamı hakkında bilgi toplamak, böylece onu daha iyi tanıyarak onun kendi kendini tanımasına yardımcı olmak amacıyla yapılıyor. Ev ziyaretleri sırasında psikolog ve eğitim uzmanları, ailelerin çocuklarına ilişkin beklentileri, tutumları, çocuğun davranışları üzerinde etkili olabilecek koşullar ve ailenin çocukları ile, ana ve babaların birbirleri ile olan ilişkileri, günlük yaşamda gözlenebilen gelenek ve alışkanlıklar hakkında genel bir sunum yapıyor.

Özel Umut ve Rehabilitasyon merkezide bu süreç eksiksiz olarak işlemekte, gerekli görüldüğünde öğretmen çocuğun kendi ev ortamına giderek çocukla yakından iletişim kurma fırsatını buluyor.  Özellikle kaynaştırma öğrencisi olan çocuklarımızın okullarını sık sık ziyaret etmek, öğretmenleriyle temas halinde olarak bilgi ve fikir alışverişinde bulunmak, çocuğun seviyesi ve engeline uygun programı birlikte belirleyerek uygulamak da bu anlamda son derece gerekli ve önemlidir” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.