SON DAKİKA
Hava Durumu

Pazaryerinin Kaderi Arasta’ya Bağlı

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, geçtiğimiz gün ilçede yayın yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek adeta yılan hikâyesine dönen Arasta Kentsel Dönüşüm Projesi ve Pazaryeri ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Arasta Projesinin askı sürecinin tamamlanmasının ardından ihale sürecine başlanacağı ve 8 ay içerisinde projenin tamamlanacağını bildirdi. Pazar yeri ile ilgili ise Arasta Projesinden gelen nakit paranın ardından Pazaryerinin akıbetine karar verileceğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2022 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2022 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Pazaryerinin Kaderi Arasta’ya Bağlı

BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek Çarşamba günü akşam ilçedeki gazeteciler ile bir toplantı yaparak kamuoyunu uzun süredir meşgul eden Arasta ve Pazaryerinde yaşanan süreç ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulundu. Programda Gazetecilerin sorularına da yanıt veren Ömer Başkan Arasta Kentsel Dönüşüm Projesi için askı sürecinin 15 Kasım itibariyle sona ereceğini belirterek ihale süreci hakkında bilgilendirmede bulundu.

BU PROJEYİ EL BİRLİĞİ İLE YAPACAĞIZ

Önümüzdeki 45 gün içerisinde Arasta Projesi Kentsel Dönüşüm Projesinin ihalesinin tamamlanacağını ifade eden Ömer Başkan; “İhalede 2886 Sayılı kanunun 17. Maddesindeki usullere göre kat karşılığı açık ihale yapılacak. Kazma vurulduktan sonra 6 buçuk 7 ay içerisinde bu projenin açılışını yapacağız. Çünkü alt tarafı beş tane blok yapıyoruz. Diyelim ki Aralık ayında biz yeri teslim ettik Ocakta inşaat başladı en geç Ağustos ayında hazır olacak. Ben geçmişi kapatarak oturuyorum burada bu projeyi el birliği ile yapacağız. Pazar yerinde yaşadığım süreci yaşama şansım yok. Her safhasını şeffaf olarak vatandaşa anlatarak yapacağız. Alt tarafı Arasta Projesi dediğiniz şey bir inşaat işi.” Dedi. Projenin tanıtımı ise 2 Kasım’da yapılacak.

PAZAR YERİ PROBLEMİNİ PAZARCININ KENDİSİ İLE ÇÖZECEĞİM

Uzun süredir ilçe hatta ülke gündeminde geniş yankı uyandıran Pazaryerinin akıbeti ile ilgili yaptığı açıklamada; “ Pazaryeri ile ilgili buranın ihalesinin yapılıp bittiği ertesi günü hangi müteahhit aldı ve bizim belediyemize ne kadar nakit para geldiğine bakacağız. Sonra 264 tane pazarcımızı toplayacağım. Kimseyi de karıştırmayacağım siyaseten. Tek tek, ilçe bu, nereye yapalım, nasıl yapalım, bu tarz bir Pazar mı yapalım, Soğuk havanın oraya mı alalım? Diye soracağım. Ben bu Pazar yeri problemini pazarcının kendisi ile çözeceğim. Ama ilk önce elime bu Pazar yerini yapabilecek bir parayı bir bütçeyi almam lazım. “ diye konuştu.

O ARSAYA BEN BAŞKA BİR PROJE ÇİZDİRDİM

Gazetecilerin daha önce pazaryerini eski köy garajının yerine 3-4 ay gibi kısa bir sürede yapacağız demiştiniz neden yapılmadı? Sorusu üzerine Başkan İşlek; “Buranın trafiği kaldırma şansı olmayacağını gördük. Niyet başkaydı ama kaldıramayacağını gördük ve tepkilerde gelmeye başladı. Ben halk ne derse ona bakıyorum. O, 10 dönümlük arsaya ben başka bir proje çizdirdim. Bu problemi ben pazarcımız rahat olsun bu problemi el birliği ile çözeceğim.” Dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.