SON DAKİKA
Hava Durumu

Polis para ve kontör istemez!

Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Bürosu tarafından ilçedeki ATM’lere kontör dolandırıcılığına karşı uyarı afişleri asılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2017 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2017 10:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Polis para ve kontör istemez!

Korkuteli’nde Toplum Destekleri Polisler tarafından ATM’lerde vatandaşların görebileceği konumlara yerleştirilen afişlerde, “Kontör dolandırıcılığına dikkat! Polisim, Askerim, Savcıyım, Hâkimim diyerek; telefonun sim kartını kopyalanarak suç örgütlerince kullanılıyor, bunlara operasyon düzenlemek için kontör ve para göndermenizi isteyenlere, ödül kazandınız mesajı gönderenlere inanmayınız. Daha sonrada ödülü almanız için kontör ve para göndermenizi isteyenlere kesinlikle kontör ve para göndermeyiniz” ifadeleri yer alıyor. Afişte, “Unutmayın ki Polis kontör ve para istemez” uyarısı da yazılırken, vatandaşların hala bu tür tuzaklara düşerek dolandırıcılara para ve kontör kaptırdığı, bu sebeple daha fazla dikkatli olunması istendi.  Bastırılan afişlerde ilçe emniyet müdürlüğü ve haber merkezi telefon numaraları da yazıldı.

“Hiçbir kamu görevlisi para veya kontör istemez”

Afişlerde her türlü konuda 155 Polis İmdat telefonunun ücretsiz olarak aranabileceği vurgulanıyor. Dolandırıcıların ayrıca telefon numaralarına "hediye kazandınız" ya da "çekiliş kazandınız" gibi mesajlar atarak, vergi veya kargo ücreti adı altında para talep ettiğine dikkati çeken toplum Destekli Polisler, "Dolandırıcılar, telefonla sizi arayarak sağlık veya hayat sigortanızın yenilenmesi için para yatırmanızı isteyerek de dolandırabilmektedirler." dedi. Toplum Destekli Polis Memuru Hidayet Saru vatandaşları uyararak "Sizi telefonla arayarak kendisini polis, savcı, asker olarak tanıtıp, bankaya para yatırmanızı veya bir yere para, altın bırakmanızı isteyenlere asla inanmayın. Şunu unutmayın ki hiçbir kamu görevlisi, polis, asker, savcı hiçbir sebeple vatandaştan para, altın ile banka kartı veya kredi kartı bilgisi istemez.” Dedi
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.