SON DAKİKA
Hava Durumu

Polisten kadınlara KADES tanıtımı

Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında Pazar yerinde kadınlara yönelik stant kurdu. Kadınlara yönelik bilgilendirme faaliyetinde bulunan polisler, sözlü bilgilendirmenin yanı sıra vatandaşlara broşür dağıttı.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2020 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2020 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Polisten kadınlara KADES tanıtımı

Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafında '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü' etkinlikleri kapsamında Kadın Acil Destek Uygulamasının (KADES) tanıtımı yapıldı. Korkuteli Çarşamba Pazarı’nda kurulan stantta Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kadınları ve eşlerini, kadına yönelik şiddet konusunda bilinçlendirme çalışması yaptı.

KADES HAKKINDA BROŞÜR DAĞITILDI

Kadına karşı şiddetin önlenmesi amacıyla geliştirilen KADES uygulaması hakkında ilçede yaşayan kadınları bilgilendiren polis ekipleri, aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddet gibi olayların başlarına gelmesi durumunda cep telefonuna yüklenen uygulama ile kendilerine bir tuş kadar yakın olduklarını ifade etti. Polis ekipleri ayrıca stant önünden geçen kadınlara KADES hakkında bilgiler içeren broşür verdi. Dağıtılan broşürlerde kadına yönelik şiddet konusunda müdahale aşaması, şiddet maruz kalındığında yararlanacakları haklar, şiddet uygulayan kişi hakkında alınabilecek tedbirler ile şiddete maruz kalan kişilerin nerelere başvurabilecekleri konuları da yer aldı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.