SON DAKİKA
Hava Durumu

Saadetten basına iftar

Saadet Partisi Korkuteli İlçe Teşkilatı geçtiğimiz gün akşam, ilçede çalışan basın mensupları ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2018 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2018 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Saadetten basına iftar

Baraj Restaurant’ta verilen yemeğe; Saadet Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Ziya Çimen, Antalya ikinci sıra milletvekili adayı Adem Sarıcalar, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Akdeniz, Tuncay Bulut, Osman Gazi Dedeoğlu, Selim Sarıcalar, Yusuf Sarıcalar, Ramazan Gülcü katılırken, basın mensuplarından ise; Korkuteli Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Murat ve Selda Kökçü, Yazı İşleri Müdürü Sezen Gürbüz katıldı. Korkuteli Gündem Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Adem Durmaz, Sayfa Editörü Necdet Tuna, Korkuteli Tv sahibi Hüseyin Ünal, Korkuteli Tv Muhabiri Çoşkun Akkaya, Korkuteli Detay sahibi Nihat Saraç ve Hasan Saraç, Korkuteli Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Fahriye Karasu ve Muhabir Gökhan Karasu katıldılar. İftar yemeğinin ardından geçilen toplantının açılış toplantısını İlçe Başkanı Ziya Çimen yaptı.

“ Bize göre baskın seçim”

Çimen, “  Her şeyden önce 24 Haziran seçimlerinin vatanımıza milletimize ilçemize hayırlı olmasını dilerim. Ulusal basında büyük bir ambargo ile karşı karşıyayız. Fakat sizlerin sayesinde bu baskı yerel basında yok. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.” Dedi. Ardından söz alan Saadet Partisi Antalya  2. Sıra Milletvekili adayı Adem Sarıcalar’da tıpkı Çimen gibi söze basın mensuplarına teşekkür ederek başladı. Ardından Sarıcalar kendilerine niçin oy verileceğini, vatandaşa neleri nasıl anlatacaklarından bahsetti. İlk olarak CHP, İYİ Parti ve DP ile birlikte içinde bulundukları “ Millet İttifakından” bahsetti. Sarıcalar, “ Bizzat ittifakı uygulayan, yöneten kimseler tarafından bile yanlış yönlendiriliyor ve yanlış anlatılıyor. Bizim aleyhimize olacak şekilde yönlendiriliyor. Bu gibi yanlış anlaşılmaları düzeltmek için sizlerle bir araya geldik. Referandumdan sonra sizlerin de bildiği gibi parlamenter sistemden cumhurbaşkanlığı sistemine geçildi.” dedi.  

“ Düşmanca tavır içinde olanlara biz gülüp geçiyoruz”

Sarıcalar, “Başkanlık sistemine karşı değiliz ancak büyük boşlukları vardı. Biz buna karşı geldik. Mesela elinde her türlü yetkiyi bulunduran başkana karşı gelebilecek çok güçlü bir meclis olmalı. Biz bunları savunduk.” Dedi.  Herkese göre erken bize göre ise baskın seçim kararı alındı. Bu süreçte birde İttifak Kanununu diye bir kanun yapıldı. Ak Parti ve MHP protokol imzalayıp dediler ve adına Cumhur İttifakı dediler. Kanuna göre Cumhur İttifakı için üçüncü bir partiye yer yok. Yüzde on seçim barajı hala yerinde duruyor, bu barajı kaldırmak adına içinde bulunduğumuz ittifak bu barajı kaldırmaya yetecek. Saadet Partisi açısından bu ittifak ile baraj sorunu ortadan kalkmıştır. Kırk defa ihale kanunu değiştiren hükümet seçim yasası ile ilgili bir şey yapsaydı. Böyle bir şeye gerek kalmazdı. Düşmanca kutuplaşma diline kullanan bir kesim var, ancak bu bize göre değil. Biz gülüp geçiyoruz. Ülkemizin daha önemli daha öncelikli konuları var. CHP 5. Sıra milletvekili adayı meslektaşım sevdiğim abim Cavit Arı’nın Korkuteli’nde seçilebilecek sıralamada ben varım söylemi bizi üzdü. Partimize veya şahsımıza bir kasıt olmadığını düşünüyoruz. Tekrar davetimize icabet ettiğiniz için teşekkür ederiz.”  diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.