SON DAKİKA
Hava Durumu

“Sağ cepten al sol cebe koy"

Geçtiğimiz günlerde süte yapılan zam ile ilgili açıklamalarda bulunun Korkuteli süt Üreticileri Kooperatifi Başkanı Fahrettin Kır; “ Bu zammın çiftçiye faydası yok, bu resmen sol cepten al, sağ cebe koy” şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2018 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2018 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
“Sağ cepten al sol cebe koy"

Geçtiğimiz günlerde süte % 9,3 oranında zam geldi. Bu zam ile ilgili açıklamalarda bulunun Korkuteli süt Üreticileri Kooperatifi Başkanı Fahrettin Kır açıklama yaptı. Kır; “ Bu yapılan zam çiftçinin işini görmüyor. Süt 1530 TL oldu, bu satış fiyatı firma satışı çiftçiye ise 1480 TL gibi bir rakam kalıyor. Bu rakam komik bir rakam, yem fiyatları yüksek olduğu sürece yapılan zamların çiftçiye hiçbir faydası olmaz. Çiftçinin beklentisi 1700 TL olması ancak bu rakamlar çiftçiye biraz olsun nefes aldırabilir. Desteklemeler de % 50’ ye düşürüldü. Yem fiyatları düşmediği sürece çiftçinin gideri azalmadığı sürece zamların çiftçiye hiçbir faydası olmaz.” dedi.

“Yetkililerden göz boyamalarını istemiyoruz”

 Kır; “Çiftçi desteklenmiyor, ertelenen zam çiftçinin yüzünü güldürmedi. Normalde bu zamlar aralık ayında yapılacaktı, sanayici ve üretici anlaşmıştı ancak bakanlık el koydu. Zam yılbaşına ertelendi, oda çiftçiyi kurtarmadı. Saman, yem ve kaba yem fiyatlarında % 100 artış oldu, süte yapılan zam % 9,3 şimdi rakamlar ortada siz söyleyin bu rakamlar çiftçiyi nasıl kurtarır. Çiftçi yeme, samana nasıl para yetiştirir. Yetkililerden göz boyamalarını istemiyoruz, somut adımlar bekliyoruz. Çiftçinin desteklenip yüzünün gülmesini istiyoruz.” Şeklinde konuştu. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.