SON DAKİKA
Hava Durumu

Şebeke Suyundan Sebze Sulamak Yasak

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli İlçe Koordinatörlüğü, İlçede kuraklık nedeniyle su sıkıntısının baş göstermesi üzerine, evlerin bahçesinde sebze yetiştirilmesini, halı ve araç yıkanmasını yasakladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2014 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2014 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Şebeke Suyundan Sebze Sulamak Yasak

Belediye hoparlörlerinden sık sık uyarıda bulunan ve su ekiplerinin evleri tek tek gezerek vatandaşların ilçede, içme suyunu amacı dışında kullananlara, Kabahatler Kanunu kapsamında idari para cezası kesileceği söylüyor.

İlçede yaz sezonun başlaması ve Yazlıkcı halkında gelmeye başlamasıyla, bahar aylarında beklenin yağmurlar da yağmamasıyla ilçeye içme suyunda ciddi sıkıntılar oluştu.

Su sıkıntılarının önüne geçmek için Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Koordinatörlüğü, Su seviyesindeki düşüşün yazın daha da artacağı endişesine karşı vatandaşları su tasarrufu konusunda uyardı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli İlçe Koordinatörü Hüseyin Karacelioğlu, ilçede su sıkıntısı yaşanmaması için, evlerin bahçesinde sebze yetiştirilmemesi dahil bir dizi yasak getirdi. Karaceliloğlu, içme suyunda büyük bir sıkıntı var. Kış ayında da ilçede yeterli su olmayınca Kuraklık su kaynağının debisinde gözle görülür bir azalmaya yol açtı. Yazın susuz kalmamak için halkımızı tedbirli davranmaya davet ederek, caydırıcı önlemler de almaya başladık. En başında evlerin bahçelerine sebze eken vatandaşlarımıza bu yıl böyle bir şey yapmamalarını, suyu amacı dışında kullanmamaları yönünde ekiplerimiz tüm ilçe merkezindeki apartmanlara ve evleri gezerek vatandaşları bilgilendiriyor. Kurala uymayanlara Kabahatler Kanunu kapsamında idari para ceza kesileceğini de ifade ediyoruz” dedi.

 


BOŞA AKAN ÇEŞMELER KAPATILIYOR

Diğer önlemler hakkında da örnekler veren
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli İlçe Koordinatörü Hüseyin Karaceliloğlu, Yeni yasa ile Büyükşehire geçen Mezarlıklardaki tüm çeşmeler ekipler tarafından kontrol edildiğini, evlerinde kesinlikle araç yıkanmamasını

gerek görmedikçe, sık sık araç yıkanmaktan kaçınılması gerektiğini,  Çünkü kurak bir yaz bizleri bekliyor” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.