SON DAKİKA
Hava Durumu

Selektörler Ova Mahallelerde çalışıyor

Korkuteli Ziraat Odası yönetimi tarafından ilçede mahalle mahalle gezerek seyyar bir şekilde hizmet veren selektör makineleri çiftçilerin tohumlarını elemesine ve ilaçlamasına yardımcı oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2019 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2019 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Selektörler Ova Mahallelerde çalışıyor

Ziraat Odası tarafından çiftçinin hizmetine sunulan Selektörler çiftçilerin gelecek yılki tohumluklarını hazırlıyor. Korkuteli’ne bağlı Yelten ve Bozova mahallesinde buğday eleme işlemlerini sürdüren selektörler çiftçilerin tohumlarını elemesine ve ilaçlamasına yardımcı oluyor. Kaliteli tohum elde etmek amacıyla tüm mahalleleri dolaşarak çiftçiden hiçbir karşılık almadan hizmet veren selektör makineleri, çiftçinin elindeki buğdayı daha kaliteli olarak ayırmasına ve buğday içinde bulunan ot tohumu, çavdar ve samanı ayıklayarak kaliteli tohum elde ediyor.

Gelecek yılın tohumları şimdiden hazırlanıyor

Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin; “ 2 adet selektörümüz var. Şuan 2 selektörümüz Yelten ve Bozova Mahallesinde hasat mevsiminin sona ermesiyle çiftçilerimiz önümüzdeki yıl ekecekleri tohumluk buğdayları şimdiden hazırlıyor. Korkuteli Ziraat Odası olarak odamız bünyesinde bulunan tohum eleme aracını mahallelere göndererek üreticinin elindeki mahsulü yabancı tohumlardan ayırmaları ve gelecek yılki ekecekleri tohumlukları kaliteli olarak ayarlamaları için yardımcı oluyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.