SON DAKİKA
Hava Durumu

Sinekle larva döneminde mücadele başlıyor

Büyükşehir Belediyesi, Korkutelililerin rahat bir yaz geçirmeleri için sivrisinek ve haşereyle mücadelede larva döneminde çalışmalarına 1 Şubat tarihinde yani yarın başlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2018 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2018 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Sinekle larva döneminde mücadele başlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 2018 yazının da sineksiz geçmesi için il merkezinde çalışmalarına başladı. Yarından itibaren de Korkuteli’nde çalışmalarına başlayacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Koordinatörü Mahmut Bilgiç çalışmalar ile ilgili açıklamada bulundu. Bilgiç; “ Sivrisinek ve haşereyle mücadelede en doğru dönem olan larva döneminde yoğunlaşan çalışmalar için kent merkezi ve ilçelerde 1120 kişilik ekip kuruldu.

Çevre Sağlığı Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri fosseptikler, bataklıklar, kanallar, mazgallar, durgun sular ve kapalı alanlarda aralıksız ilaçlama yapıyor. Yürütülen mücadele kapsamında bodrumlar, fosseptikler, bataklıklar, akışı yavaş olan arklar, bodrumlar, asansör boşlukları, sığınaklar, rögarlar periyodik olarak ilaçlanıyor. Şeklinde konuştu.

 

“ Halktan gelen şikayetler de değerlendiriliyor”

Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Koordinatörü Mahmut Bilgiç; “ Sineklerin üreme alanı olan gelişi güzel bırakılan araba lastikleri de ekipler tarafından toplanıyor. Her türlü imkanı kullanan ekipler kimyasal mücadelenin yanında biyolojik mücadele de yürütülüyor. Sulama havuzlarına, göletlere, bataklıklara ve tarımsal amaçlı kuyulara sivrisinek larvalarıyla beslenen Gambusia Affinis türü balıklardan bırakıyor. Sıcak ya da soğuk sularda kolaylıkla yaşayabilen balık, sivrisinekle mücadelede en etkin yöntemlerden biri olarak dikkat çekiyor. Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı insektisit ve larvasit ilaçların kullanıldığı mücadelede, halktan gelen şikayetler de değerlendiriliyor.” Diye konuştu
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.