SON DAKİKA
Hava Durumu

Şişçiliğin pirine plaket

Korkuteli şişi ve piyazı ile ünlü, ilçede şişçiliğin piri ve şişi ile ün yapan bir çok ustanın da ustası Arap Yılmaz lakabı ile bilinen Yılmaz Kaçar’a ustaların ustası plaketi verildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2017 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2017 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Şişçiliğin pirine plaket

Korkuteli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Korkuteli’nde bir çok zannat dalında usta yetiştirmiş, ustaların ustasına emeklerinden dolayı plaket vermeye başladı. Sıradaki isim ise Korkuteli’nde şiş ve piyazın piri olarak tanınan, Antalya ve çevre ilçelerde isim yapmış Köfteci Ömer, Şişçi İbo, Şişçi Ramazan gibi ustalarında ustası olan Yılmaz Kaçar oldu. Arap Yılmaz lakabı ile bilinen Yılmaz Kaçar ilçede şiş ve piyazı tanıtan ilk usta. Geçtiğimiz Cuma günü de Korkuteli’nde ki tüm şişçiler bir araya geldiler. Esnaf ve Sanatkarlar Odasının önderliğinde Arap Yılmaz ustaya plaket verdiler. Eski günleri andılar. Rahmetli Şişçi Ramazan,  Köfteci Ömer, Şişçi Remzi, Kadir Özgür, Necdet Yavaş, İbrahim Yavaş’ın  ustası.  

Korkuteli’nde şiş ve piyazın mimarı

Aynı zamanda Halil Cebeci, Hilmi Kızıllı, Sadi Kaçar, Şevket Kaçar, Ali Bulut, gibi isimlerinde ustası olan Yılmaz Kaçar duygusal anlar yaşadı. Rahatsızlığından dolayı çırakları ve Esnaf Odası tarafından evinde ziyaret edilen Yılmaz Kaçar’a plaketi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fahrettin Özbek tarafından verildi. Özbek “ Korkuteli2nde zanaat anlamında ok emeği olan ve şuan isim yapmış bir çok ustanın da ustası olan, ustalar plaket vermeye başladık. Bugünkü durağımız Arap Yılmaz abimiz oldu. Eğer bugün ilçemiz şiş ve piyazı ile bir marka olduysa bunun mimarı Yılmaz Abimizdir. Kendisine teşekkür ederiz.” Şeklinde konuştu
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.