SON DAKİKA
Hava Durumu

SİT ALANI DİNLEMEYECEKLER Mİ?

Korkuteli kamuoyunu uzun süredir meşgul eden Taşkesik Mahallesi’ne açılması planlanan mermer ocağı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı ile açılamayacaktı. Ancak geçtiğimiz günlerde mahalleye gelen bazı şahısların mermer ocağını açacağız dedikleri iddia edildi

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2015 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2015 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
SİT ALANI DİNLEMEYECEKLER Mİ?

Genel seçimler öncesi mücadele verilmişti

 

Genel seçimler öncesi Korkuteli Kamuoyunu uzun süredir meşgul eden Taşkesik Mahallesine açılması planlanan mermer ocağı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı ile artık açılamayacaktı. Korkuteli kamuoyu uzun bir süre önce açılması planlanan mermer ocağı ilgili gerek imza kampanyaları düzlenmiş gerekse eylemler yaparak mermer ocağına karşı durmuşlardı. Ancak geçtiğimiz günlerde mahal gelen bazı şahısların buraya mermer ocağına açacağız dedikleri iddia edildi.

 

Resmi yazı gelmişti

 

Geçtiğimiz aylarda gelen bir resmi yazıda T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge kurulunun 26.05.2015/3752 nolu kararında “Antalya İli, Korkuteli İlçesi, Taşkesiği Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki 20.237,24 m2. yüzölçümlü alanda yapılan incelemede tespit edilen Tümülüslerin tesciline ilişkin Antalya Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü uzmanlarınca hazırlanan 15.05.2015 tarih ve 622 kayıt numaralı rapor okundu, ekleri ve dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonucunda; Antalya İli, Korkuteli İlçesi, Taşkesiği Mahallesi sınırlan içerisinde Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan, 20.237,24 m2. yüzölçümlü taşınmazın kuzey kısmında kayalık alanın güney yamacında taşlık ve çayırlık alanda yer alan 2863 sayılı yasanının 3. ve 6. maddeleri kapsamında kaldığı anlaşılan antik döneme ait Tümülüslerin bulunduğu alanın kararımız eki 1 / 10000 ölçekli paftada sınırlarının gösterildiği şekilde 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesine, bu alanda Koruma Yüksek Kurulunun ilgili ilke kararlan hükümlerine uyulmasına, Koruma Yüksek Kumlunun Arkeolojik Sit Alanlarına ilişkin 05.11. İ 999 tarih ve 658 sayılı ilke karan gereği imar planlanan bu alanın 44 Aynen Korunacak 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı” olarak işlenerek Belediye Meclis kararıyla birlikte Kurulumuza iletilmesine, L Derece Arkeolojik Sit Alanında herhangi bir fiziki ve inşai uygulamada bulunulmamasına karar verildi” satılarına yer verilmişti.

 

Gözler İlhami Yıldıran da olacak

 

Taşkesik Mahallesine gelerek muhtarla konuştukları iddia edilen şahısların “Bu elinizdeki sit alanı kararı bizim mermer ocağı açacağımız alanla ilgili değil. Biz buraya mermer ocağı açacağız. Bu karar bizim alanımızı bağlamıyor” dedikleri iddia edildi. Genel seçimler öncesi AK Parti Korkuteli İlçe Başkanı İlhami Yıldıran Taşkesik mahallesinde mermer ocağı açılmaması için çalışmış ve sit alanı çıkması için mücadele etmişti. Şimdi iddialar doğru ise gözler AK Parti Korkuteli İlçe Başkanı İlhami Yıldıran’a tekrar dönecek. Yıldıran’ın bu konuda asıl bir tavır alacağı merakla bekleniyor. Taşkesik mahalle halkı bir yandan da Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlanan yoldan geçerek yola ağır zarar veren mermer ocağı kamyonları ile uğraşıyor. Bu konuda UKOME’den kesin karar çıkması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.