SON DAKİKA
Hava Durumu

Siyasette ittifak trafiği

Yaklaşık bir ay önce ittifak yok diyen Ak Parti ve MHP’de liderler geçtiğimiz gün yeniden görüştü ve yerelde ittifak yapacaklarını duyurdular. Yine ittifak görüşmeleri süren İYİ Parti ve CHP’de de ittifakın ana hatlarının çizildiği belirtildi. Siyasetteki ittifak trafiğinin ilçemize yansımaları nasıl olacak merakla bekleniyor

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2018 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2018 10:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Siyasette ittifak trafiği

KORKUTELİN’DE AK PARTİ MHP İTTİFAKI YOK

24 Haziran seçimlerinde ittifak yapan partilerin 31 Mart 2019 yerel seçimleri için yeniden ittifak yapmaları bekleniyordu. Bir ay önce MHP ve Ak Parti liderleri ani bir kararla ittifak yapmayacaklarını belirttiler. İYİ Parti ve CHP kanadı ise her zaman açık kapı bıraktı. Hafta başında İYİ Parti CHP cephesi teknik görüşmeleri tamamladı. Geçtiğimiz günde ana hatları belirlenen ittifakın detaylarının belirlenip liderlerin onayına sunulacağı belirtildi. Ak Parti MHP cephesinde liderler yeniden yerelde ittifak için görüştüler olumlu geçtiği belirtilen ittifak görüşmesinin detaylı açıklamasının ise kurmaylar tarafından yapılacağı ifade edildi. Antalya’da da Ak Parti cephesinde büyükşehir belediyesi için Menderes Türel, Korkuteli için ise Hasan Ali İrban ismi netlik kazandı. Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş geçtiğimiz gün Menderes Türel ismini kendi açıklamıştı.

KORKUTELİ’NDE İYİ PARTİ CHP İTTİFAKI BEKLENİYOR

Hasan Ali İrban ismini de yine il başkanı kendisi işaret etmişti. Siyasi kulislere göre Antalya merkez için ittifak söz konusu iken, Korkuteli için Ak Parti ve MHP cephesinde ittifak söz konusu değil.  İYİ Parti ve CHP kanadında ise ittifakın hayır çıkan büyükşehir öncelikli olarak yapılacağı belirtildi taksimat ile ilgili görüşme yapılmadığı belirtildi. Ancak Antalya ve Korkuteli’nde ittifak yapılacağına kesin gözü ile bakılıyor. Antalya’da adaylık için CHP’den Muhittin Böcek ismi ön plana çıkarken, İYİ Parti de ise siyasi kulislerde henüz büyükşehir için isim yok. Korkuteli’nde ise İYİ Parti adayı olarak meclis üyesi Halil Kara ismi geçerken, CHP kanadında kesinleşmiş bir isim yok. Önümüzdeki günlerde İYİ Parti-CHP kanadında da tüm bu gelişmelerin netlik kazanması bekleniyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.