SON DAKİKA
Hava Durumu

“Şoförler örnek olmak zorunda”

Dün sabah Korkuteli Öğretmen Evinde Korkuteli İlçe Jandarma Trafik, Bölge Trafik ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri okul servisi yapan şoförlere bilgilendirme semineri verdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2018 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2018 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
“Şoförler örnek olmak zorunda”

Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Çelik başkanlığındaki İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanlığı, Bölge Trafik İstasyon Amirliği ve Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ekipleri, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının ikinci döneminde taşımalı eğitim nedeniyle öğrenci taşıyan okul servisi sürücülerine uyarılarda bulundu. Toplantıda konuşan Korkuteli İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Murat Karademir, “2017-2018 Eğitim Öğretim yılı ikinci dönem başladı. İlçemize mahallelerden taşımalı olarak öğrencilerimiz geliyor. Araçlarda öğrencilerimiz dışında farklı kişiler olmayacak. Kanun ve yönetmelik bize ne diyorsa biz uygulamak zorundayız. Bu görevinizi tam ve layıkıyla yapmanızı istiyoruz.” Dedi.

“Araç kullanırken çok dikkatli olmalısınız”

Karademir;  “ Taşıma başlı başına bir sektör işi. Taşımayı yaparken öğrencilerimizin rahat huzur içersinde okula gidip gelmesi gerekiyor. Öğrencilerimiz koltuklarında rahat oturacaklar. Çocuklar şoförlerin hal ve hareketlerinden etkilenmektedir. Çocuklar teyp kasetine benzer. Büyüklerin konuştuklarını teyp gibi çeker. Bu sebeple şoförler kılık kıyafetiyle ve davranışlarıyla öğrencilere örnek olacak ve araçlarına sivil yolcu almayacaklar” dedi. Karademir;  “Öğrenciler sizleri örnek alıyor. Araç kullanırken çok dikkatli olmalısınız. İlk olarak servislere öğrencilerden başka kimsenin binmesine izin vermeyin. Araç muayenelerine önem verin. Bilinçli muayene yaptırın. Alkollü iken kesinlikle araç kullanmayın. Hız ihlallerine dikkat edin, sürücü belgesiz ve belgesi yetersiz olarak araca binmeyin. Taşıt kullanma sürelerine uyun.” Şeklinde konuştu.  

“İhaleye hangi plakayla girdiyseniz, onunla taşımacılık yapın”

Karademir; “ İhaleye hangi plakayla girdiyseniz, onunla taşımacılık yapın. Emniyet kemerinizi takın. Araç kullanırken, telefonla konuşmayın. Kötü alışkanlıklara dikkat edin ve kesinlikle sigara içmeyin” diye konuştu. Sorumluluk alanında yapılacak olan kontrollerde, bu araçları işleten şahısların uyması gereken kuralların ve araç üzerinde olması gereken donanımlar ve belgelerin her zaman hazır olacağını söyleyen Jandarma Kıdemli Başçavuş Murat Karademir; “Araçların arkasında “OKUL TAŞITI” yazısı kapsayan numunesine uygun renk, ebat ve şekilde reflektif bir kuşak bulundurmalısınız. Yine aracın arkasında öğrencilerin iniş ve binişleri sırasında yakılmak üzere en az 30 cm. çapında kırmızı ışık veren “DUR” yazılı lambanın bulundurulması camların sabit olması, kapıların şoför tarafından açılıp kapanacak şekilde otomatik olması gerekmektedir. Her öğrenci için bir emniyet kemeri bulundurulması, koltuk sayısı kadar öğrenci taşınması ayakta öğrenci taşımacılığı yapılmaması ve öğrencilerin taşımakla görevlendirilen aracın öğrenci taşırken başka yolcu almamaları hususlarında sürücüler ikaz ediliyor.  Bu hususlara uymayan sürücüler hakkında yasal işlem yapılacağını ifade etti. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.