SON DAKİKA
Hava Durumu

Son Müracaat Süresi 1 Ekim

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sonuçlarının açıklanmasıyla yaşadığı yerden uzak ilçelerdeki okullara yerleştirilen öğrenciler ve veliler sıkıntılı olduklarını dile getirdiler. Korkuteli Milli Eğitim Müdürü Kocagöz; “Vatandaşa 5 hafta verilmiş. Veliler bu süreyi İyi değerlendirmeli” dedi

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2014 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2014 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Son Müracaat Süresi 1 Ekim

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sonuçlarının açıklanmasıyla Yurt genelinde olduğu gibi Korkuteli’nde de tüm öğrenciler okullara yerleştirildi. Puanına göre tercih yapmayan öğrenciler otomatik yerleştirme sistemiyle herhangi bir okula yerleştirildi. Yaşadığı yerden uzak ilçelerdeki okullara yerleştirilen öğrenciler ve veliler durumdan şikayetçi; “Oturduğumuz ilçenin çok uzağında okullara yerleştirmeler yapılıyor. Nasıl ulaşım sağlayacağız, nasıl verimi bir eğitim öğretim alacağız bilmiyoruz. Bu sistemle hem öğrenciler hem veliler büyük sıkıntılar yaşayacak. Nakil başvuruları bitene kadar istediğimiz okula yerleştirmemiz gerçekleşmezse ne olacak” dediler.

Korkuteli Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz konuyla ilgili olarak; “Yerleştirildiği okuldan memnun olmayan öğrenciler Okul müdürlüklerine 1 Ekim’e kadar pazartesi gününden Perşembe gününe kadar istediği okula nakil olma müracaatında bulunabilecek. Puanlama sıralamasına göre ve başvurduğu okulun kontenjan açığı da göz önünde bulundurularak nakiller yapılacak” dedi. Velilerin ve öğrencilerin bu süre içinde biraz sabırlı olmaları ve bu 4 haftalık süreci iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyleyen Milli Eğitim Müdürü Kocagöz; “1 Ekim’e kadar nakli istediği okula yapılmamış öğrenciler tekrar velileri ile başvuru hakkına sahip olacaklar ” dedi.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.