SON DAKİKA
Hava Durumu

SON SÖZ BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE

Turgut Manavoğlu Pazaryeri yıkım ve taşıma işleminin hukuksuz olduğunu iddia ederek mahkemeye başvuruda bulunan bazı pazarcıların açmış olduğu yürütmeyi durdurma kararına karşılık 4. İdare Mahkemesi Korkuteli Belediyesi tarafından yapılan işlemleri doğru bularak Yürütmeyi durdurmanın reddine karar verdi. Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, gelinen süreç hakkında bilgilendirme bulunarak, Büyükşehir Meclisi öncesinde ilçe başkanları ve tüm meclis üyeleri ile mahkeme kararı ve gelişmeleri konuşm

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2021 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2021 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
SON SÖZ BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE

MAHKEME YÜRÜTMEYİ DURDURMANIN REDDİNE KARAR VERDİ

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda;  Değerli Hemşerilerim, Çok kıymetli Pazar esnafımız;  Turgut Manavoğlu pazar yeri yıkım ve Taşıma işleminin kanunsuz olduğunu düşünen bazı pazarcılarımızın açmış olduğu Yürütmeyi durdurma kararı 4. İDARE Mahkemesinde sonuçlanmıştır.  Mahkeme bu işlemle ilgili belediyemizin iş ve işlemlerini doğru bularak Yürütmeyi durdurmanın reddine karar vermiştir.  

 

 

PARK OLARAK GEÇMESİNDEN DOLAYI YERİ YANLIŞ BULUNDU

Fakat yine aynı kararda Uzunoluk Mahallemize geçici taşıdığımız pazar alanın İmarda Park olarak geçmesinden dolayı yeri yanlış bulunmuş ve bu kararla bizleri Pazarcılarımıza başka bir alternatif yer bulmaya zorlamıştır. Malumunuz Pazartesi günü Antalya Büyükşehir Belediyesi meclisinde;  16 Ekim 2020 tarihinde MHP-AKPARTİ-CHP Ve İyi Parti oyları ile kabul edilen, Karşıyaka mahallemizdeki şuan üzerinde Belediye şantiyemizin ve eski soğuk hava deposunun bulunduğu alan BHA (Belediye Hizmet Alanı) olarak geçmiş, bu yerle ilgili mecliste son görüşme yapılacaktır.

 

İMAR MEVZUATINA GÖRE HİÇBİR SIKINTI YOK

Yine malumunuz 16 Ekimde kabul edilen bu plana Askı süresinde yine Bazı Pazarcılarımız tarafından itiraz edilmiş ve maalesef İmar komisyonu bu hukuksuz itirazları kabul ederek planı meclise geri göndermiştir. Pazartesi günü ABB meclisinde yanlış bir karar çıkması durumunda maalesef ilçemiz bir 6 ay daha kaybedecek ve bizler Çevre Şehircilik bakanlığımızdan kanuni hakkımız olan İmar planını yapmak zorunda kalacağız. ( Şuanda bu mesajı yazabilmek adına Çevre Ve Şehircilik Bakanlığına geldim ve Mekansal Planlamalar Genel Müdürlüğünden planın kanuni hakkımız olduğunu, imar mevzuatına göre hiçbir sıkıntımızın olmadığını ve teklif planın bakanlığa gelmesi halinde 4-5 aylık bir sürecin başlayarak Korkuteli'nin hakkını alabileceğimizin teyidini aldım)

 

 

6 AY DAHA KÖTÜ KOŞULLARDA PAZAR AÇMAMASI İÇİN ÇABALIYORUZ

Değerli Hemşerilerim;  Karşıyaka'daki tamamı belediyemize ait 10.500 m2 alana Belediye Hizmet Binamızı( Tabanda 1.000 m2 4 kat) Hükümet Binamızı (Tabanda 1.000 m2 5 kat) ve Tam Kapalı Pazar yerimizi yapmak istemekteyiz.  Pazarcı esnafımızın ve 60.000 kişinin mahkeme kararından dolayı Sokak- Cadde'ye taşınıp bir 6 ay daha kötü koşullarda pazar açmaması, dışarıda dağınık olarak duran tüm ilçe müdürlüklerinin Toplanacağı ve ödeneği hazır olan Hükümet binamızın biran önce ihaleye çıkabilmesi, Korkuteli’nin önümüzdeki 40 yılına hitap edecek Yeni Belediye Hizmet binamızın yapılabilmesi için, Karşıyaka,Esentepe,Aşağıpazar Aşağı bölgesi, İmrahor ve Kargalık mahallelerimizinde yeni İmar planlarıyla gelişerek yeni bir Cazibe merkezi olması için ÇABALIYOR ,YIRTINIYORUZ...

 

 

TÜM İLÇE BAŞKANLARINI VE BÜYÜKŞEHİR MECLİS ÜYELERİNİ BELEDİYEYE DAVET ETTİM

Bu sebepten dolayı Tüm İlçe Başkanlarını ve Büyükşehir Meclis Üyelerini, ABB meclisi öncesi Yeni mahkeme kararı ve bu hayati gelişmeleri konuşmak üzere yarın Saat 14:00'da Belediyemize davet ettim.

Görüşmeler neticesini Allah nasip ederse yarın akşam paylaşır, sonucunu da Pazartesi günü ABB meclisinde inşallah hep beraber HAYIRLI bir şekilde görürüz.  Takdir sizin,Hüküm Allahındır.

Dua eder, Dua bekleriz...  "Az Laf,Çok İş..."” ifadelerini kullandı.

 

EKLER: Mahkeme kararı

14 Ekim 2020 İmar komisyonunda BHA olabilir görüşü

14 Ocak 2021 İmar Komisyonunda BHA olamaz görüşü

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.