SON DAKİKA
Hava Durumu

Süt Üreticisi çok dertli

Mayıs ayında çiğ süte zam gelmiş ve 2 TL olmuştu. Ancak Korkuteli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fahrettin Kır üç aydır kimsenin 2 TL’den süt almadığını bu zammın süt üreticisine faydasının olmadığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2019 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2019 09:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Süt Üreticisi çok dertli

MALİYETLER SÜREKLİ ARTIYOR

1 Mayıs 2019 tarihi itibari ile çiğ süte 30 kuruş zam gelmiş ve 2 TL olmuştu. Korkuteli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fahrettin Kır bu zammın üreticiye yaramadığını, aracıların bu fiyattan süt almadığını belirtti. Fahrettin Kır; “ Mayıs ayında çiğ süte zam yapıldı. Ve süt 2 TL oldu. Ama bu fiyat üreticiye yaramadı, zaten hiçbir aracı da 2 TL’den ödeme yapmıyor. Bu fiyat çiftçiye üreticiye yaramadı. Aracının bir kısmı 1,95 TL’den alıyor. Ama hala 1,70’den süt alan bir sürü kooperatif var. Kimse bu fiyatları dikkate almıyor. Cezalar var, bunlar bildiriliyor ama elini kolunu kıpırdatan yok.” dedi.

 

BAKANLIK ARACIYI KOLLUYOR

Kır; “Bakanlık üreticiyi ve çiftçiyi değil, aracıyı kolluyor. Kışın mahsulün olmadığı aylarda yem pahalıydı. Yem fiyatları 95 TL’yi bulmuştu. Mahsulün çok olduğu bu aylarda da yem pahalı, yem fiyatlarında indirim yok. Zaten süte yapılan zammı kimse uygulamıyor. Bir de üretici çiftçi maliyetleri her geçen gün artıyor. Mayıs ayında süte zam yapıldı ama mesela benzin ve mazota da zam geldi. Yem fiyatları aldı başını gitti. Bu yıl ki saman, arpa, buğday fiyatları orta da, süte yapılan zam üreticinin maliyetlerini üçte birini bile karşılamıyor. Biz bakanlığımızdan daha kalıcı çözümler bekliyoruz.” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.