SON DAKİKA
Hava Durumu

“TARIM DESTEKLEMELERİNDEN STOPAJ KALDIRILSIN”

Çitçiyi desteklemek için verilen ödemelerde yüzde 2-4 stopaj kesintisi yapılmasını eleştiren İYİ Partili Bahşi, yazılı bir soru önergesi vererek konunun çözüme kavuşturulmasını talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2021 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2021 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
“TARIM DESTEKLEMELERİNDEN STOPAJ KALDIRILSIN”

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. Bahşi, önergesinde çiftçilerin aldığı tarım desteklerinden yapılan kesintilerin haksız olduğunu belirtti.

HUKUKİ AÇIDAN TARTIŞMALI

Tarımsal destekleme ödemelerinin bir tarımsal faaliyet karşılığı olup olmadığı ve bu kapsamda bu ödemelerden stopaj-vergi kesintisi yapılması hususu hukuki açıdan tartışmalı olduğunu belirten Bahşi, “Çiftçilere kesintisiz verilmesi gereken doğrudan gelir desteğinden alınan stopaj için vergi idareleri ısrarla söz konusu ödemeleri bir tür zirai hasılat olarak değerlendirerek yüzde 2 ve yüzde 4 oranında tevkifata tutulması gerektiği yönünde görüş vermektedir” dedi.

BAKAN’A 2 SORU

Feridun Bahşi önergesinde Tarım ve Orman Bakanı’na şu soruları sordu: “Çiftçilere kesintisiz verilmesi gereken doğrudan gelir desteğinden, hayvancılıktan yüzde 2, bitkisel tarımdan yüzde 4 stopaj neden alınmaktadır? Zaten zor durumda olan çiftçinin bir kez daha mağdur edilmesinin önüne geçmek için Stopajın kaldırılması ile ilgili yasal düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.