SON DAKİKA
Hava Durumu

Tartışma büyükşehir’de de sürdü

Geçtiğimiz Perşembe günü Korkuteli Belediye Meclisinde tartışmaya sebep olan, İYİ Partili meclis üyelerinin grup istemesi ve deneyim komisyonunda yer almak istemeleri pazartesi günü toplanan büyükşehir meclisinde de söz konusu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2019 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2019 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Tartışma büyükşehir’de de sürdü

DEMOKRATİK BİR TAVIR DEĞİL”

Ocak ayı olağan Korkuteli Belediye Meclisi geçtiğimiz Perşembe günü toplandı. Meclis toplantısına ise İYİ Partili meclis üyelerinin grup istemeleri ve denetim komisyonunda yer almak istemeleri ve bu talebi Belediye Başkanı Hasan Ali İrban’ın reddetmesi tartışmaya sebep olmuştu. Aynı konu pazartesi günü toplanan büyükşehir meclisinde de gündeme geldi. Antalya Büyükşehir Belediyesi aylık olağan meclis toplantısında 3 Ak Parti, 1 CHP ve 1 MHP'den olmak üzere denetim komisyonu üyeleri seçildi. İYİ Parti'den üye seçilmemesi, CHP'li ve AK Partililer arasında gerginliğe neden oldu. CHP Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Reşat Oktay; Bütün partilerin denetim komisyonu üyeliğinde bulunması gerektiğini savundu. Oktay; aynı zamanda Korkuteli Belediyesinde İYİ Parti Grubuna yer verilmemesini de demokratik bir tavır değil diyerek sert bir dille eleştirdi.

 

“İŞİNİZE GELİNCE YASAL OLUYOR”

 Oktay "İYİ Parti de denetimde olmak istiyor. Siz diyorsunuz ki yasal mevzuata uygun değil. Bizim meclis iç yönetmeliğimizde siyasi partilerin grup oluşturması için kaç meclis üyesi olması gerekiyor belli mi? Bir yerde başka türlü diğer yerde başka türlü. Siz burada demokratik bir tavır gösterdiniz, İYİ Parti'ye grup olarak mecliste yer verdiniz ama Korkuteli'nde vermediniz. Burada konuştuğumuz konu demokratik tavırdır. Sizin 3 kişilik komisyondaki bu komisyon raporu, bu belediyenin nisan ayındaki toplantısına bilgilendirme amacıyla getirildi. Oylaması yok bir şeyi yok. Sadece bilgilendirme amacıyla getirilmiş. Bir arkadaşımız da orada olsa bir zararı mı dokunur. İşinize gelince yasal oluyor işinize gelmeyince olmuyor. Bu meclisten yasal olmayan o kadar çok şey geçti ki" diye konuştu. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.