SON DAKİKA
Hava Durumu

Temel Lise başarıda devleşti

Korkuteli’nde 22 yıllık köklü eğitim kurumlarından olan ve son üç yıldır eğitim hayatına özel okul olarak devam eden Temel Lise bu yılda üniversite sınavında yine ilçe derecesi yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2018 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2018 11:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Temel Lise başarıda devleşti

İlçenin köklü eğitim kurumlarından Korkuteli Temel Lise Kurucu Müdürü Lami Yıldız 22 yıllık başarı öyküsünü anlattı. Yıldız, “ Biz okul olduğumuzdan bu yana ilçede başarı anlamında zaten açık ara öndeyiz. Hem üniversite yerleştirme yüzdeliğinde hem de alınan puanlarda. Sınıflarımızı tıka basa doldurmuyoruz mesela 18 kişilik sınıf yok denecek kadar azdır. İlk iki yıl öğrencimizi tanıma süresidir, son iki yıl öğrenciyi hedefe kilitlemiş oluyoruz yani doğaçlama eğitim olmaz öğrencimizin hangi alanda başarılı olduğunu belirliyoruz.  Daha sonra veli-öğretmen ve rehber öğrenmenle toplantı yapıp öğrencinin gitmesi gereken okulu belirliyor ve okulu iki yılda almaya çalışıyoruz. Okul ve veli bu süreçte üzerine düşeni yapıyor hedefteki okulu almasında ona yaklaşıyor yada okulu alıyoruz. Öğrenciyi kampa alıyoruz. Öğrenci çalışma kampında bir gün önce belirlediğimiz konuyu tekrar ediyor yada o konuyla ilgili soru çözüyor. Yani öğrencinin evde ders çalışmasına çokta güven getirmiyoruz.” dedi.

 Veli-öğretmen ve rehber öğrenmenle toplantı yapıp öğrencinin gitmesi gereken okulu belirliyor ve okulu iki yılda almaya çalışıyoruz.”

Yıldız “ Sınıf mevcudunu az tutunca mecburen kadro kalabalık oluyor. Mesela 6-7 matematikçi, 3 Türkçeci var yani her branştan en az 2-3 öğretmenimiz var. Ayrıca kadrom iyi olmak durumunda çünkü ben dahil yıl sonunda bütün öğretmenlerin olduğu bir anket yapılıyor. Ankette öğrenci kadroyla alakalı yorumunu yapar, ismini yazmaz. Öğretmene derece verir.%70 ‘in altına düşen öğretmenle yollarımızı ayırıyoruz. Bu öğretmen okulun ortağı bile olsa böyledir. Geçen yıl 82 öğrenci kazanmıştı bu yıl an itibariyle 111 öğrenci oldu bu daha da artacak çünkü ulaşamadıklarımız var ayrıca ek kontenjanlar var. Bazı öğrencilerimizin neden okul değiştirdiği belli değil mi? Okulunda kalsaydı bu başarıyı yani istediği okulu kazanabilecek miydi? Ayrıca bize gelip pişman olan öğrenci var mı bazen hocam ekonomim el vermiyor diyerek birkaç öğrenci kayıt aldırdı. Onları da sayabilirim ama gerekte yok. Benim okulum dört duvar arası yani bahçem yok, her öğrencinin hareketlerini izleyebiliyorum.” dedi.

“Okulumda kavga yüzden hiç disiplin cezası vermedim”

Yıldız “ Okulumda kavga yüzünden hiç disiplin cezası vermedim. Diğer okullarla bence karşılaştıralım. Ayrıca size bir örnek vereyim hangi okulun öğrencisi dışarıda daha çok sigara içiyor yada gereksiz oyun salonlarından takılıyor? Nota gelince hiçbir öğrenci hak etmediği notu alamaz bol döküm not verirsen çalışmaz o zaman bu başarıyı elde edemez. Ayrıca bir öğrenci başarılı ise ve çalışıyorsa notunu neden kısıtlayayım Çocuk okul birincisi olmuş ama180 barajını aşamamış ona ne demeli? Asıl okullarımız yapıyor bunu çocuk saygılı ise notu şişiriliyor. Mezun öğrencisi de sayısı da çok. Doğru diyorum öğrenci dört yıl okuduğu okulda elde edemediği başarıyı bizde bir yılda elde ediyor. Ben bu soruyu soranlara diyorum ki sizin dört yılda vermediğinizi ben bir yılda veriyorum. İspatı da ortada değil mi? Mezun öğrenci liseyi bitirince ben büyüdüm lise öğrencisi değilim artık diyor çok fazla söz geçiremiyoruz lisede bizde olsa daha iyi ilgilenebiliyoruz haftanın altı günü öğrenci elimizin altında olabiliyor.” dedi.

“Hiçbir öğrenci hak etmediği notu alamaz bol döküm not verirsen çalışmaz o zaman bu başarıyı elde edemez.”

Yıldız, “  Haftanın belirli günleri gelmelerine rağmen öğrenciye dört yılda alamadığı bilgiyi verip istedikleri okulları almalarını sağlıyoruz. Okullarımızın öğrencilerini bana versinler başarıyı o zaman görün çocuğun yerleşme puanı 450’nin çok üstünde yada ilk % 5’lik dilimde ama dört yıl sonra yine açıkta mecburen bana geliyor. Ben 250-350 arası puanlarla iğne ile kuyu kazar gibi çalışıyorum, neyin hesabı yapılıyor. Düşünün ki biz yokuz ilçede ki tüm okullar da 2 hukuk 1 tıp birde psikoloji çıkıyor yani elle tutulur 4 okul olacaktı geri kalan 5 tıp 5 ilahiyat 2 dişçilik  2 psikoloji 1 PDR olmayacaktı. Eğitimin içinde olanlar biliyor. Antalya’nın en düşük ücreti bende ben bu yıl bile geçen sene Antalya daki eğitim kurumlarının belirlediği fiyatın altındayım. Antalya’da ki fiyatlardan kayıt yapsam kazancımız belki artar ama okuyacak öğrenci sayısı azalır. Bunu öğrenmek kolay Antalya’daki birkaç kuruma telefon edebilirim. Bir yılda en az 30 tane deneme sınavı yapıyorum ve bunların en az 5 tanesi Türkiye geneli olur. Bu deneme sınavlarının bir kısmını kendi kurumumuzdan bir kısmının ücretini öğrenciden alıyorum. Deneme sınavları çok önemli zamanını iyi ayarlamak gerekiyor öyle her hafta deneme yapmak işi çözmüyor. Eğitimin başladığı hafta ile birlikte denemeye başlayan kurumlarımız var.” Dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.