SON DAKİKA
Hava Durumu

Vali Yazıcı Esnaf Ve Sanatkârlar Odaları Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

Vali Ersin Yazıcı, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere ile Antalya merkezi ve ilçelerinde faaliyet gösteren 75 esnaf ve sanatkârlar odaları başkanıyla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Vali Yazıcı esnafları dinlemenin önemine değinerek; “Esnaflarımızla sık sık bir araya gelip onları dinlemeye çalışıyorum. Tüm paydaşlarımızla birlikte Antalya’mıza en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2023 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2023 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Vali Yazıcı Esnaf Ve Sanatkârlar Odaları Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları birliği binasında düzenlene toplantıya katılan Vali Ersin Yazıcı, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere ile Antalya merkezi ve ilçelerinde faaliyet gösteren 75 esnaf ve sanatkârlar odaları başkanıyla bir araya geldi. Toplantıda esnaf ve sanatkârların taleplerini, sorunlarını ve çözüm önerilerini dinleyen Vali Yazıcı, tüm sorunları bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da birlikte çözeceklerini dile getirerek, bir esnaf çocuğu olarak daima esnafın yanında olduğunu ifade etti.

Sorun Ve Talepleri Değerlendirmek Amacıyla Toplanmış Bulunmaktayız

Toplantının açılış konuşmasını yapan Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Dere; “Bugün burada yüz yüze Valimiz Sayın Ersin Yazıcı ve Oda Başkanlarımızı bir araya gelerek Antalyalı esnaf ve sanatkârlarımızın sorun ve taleplerini görüşmek, çözüm önerilerini değerlendirmek amacıyla toplanmış bulunmaktayız. Öncelikle toplantımıza teşriflerinden dolayı Sayın Valimize sonsuz şükranlarımı iletiyorum.” dedi.

Aslan Yürekli Bir Vali’ye Sahibiz

Her şartta esnafların yanında yer alan bir Vali’ye sahip oldukları için kendilerini şanslı gördüklerini dile getiren AESOB Başkanı Dere; “Her platformda toplumun nabzını esnaf tutuyor diyerek her zaman esnaf ve sanatkârlarımıza, onların düşüncelerine önem veriyor. Evet arkadaşlar öyle bir Vali düşünün ki halk adamı, içimizden biri, o da bir esnaf çocuğu. Zengin–fakir, yaşlı, genç, çocuk ayrımı yapmadan toplumun her kesimine hitap ediyor. Kalbinde zerre kadar kibir yok, aslan yürekli bir Vali. Yaz–Kış, Gece–Gündüz, yağmur, çamur demeden herkesin yardımına koşan derdine derman olan; yangın, sel, deprem gibi afet ve felaketlerde anında olay yerinde olarak esnafın, sanatkârın, çiftçinin tüm vatandaşlarımızın yaraları sarmak için devletin bütün imkânlarını seferber ediyor. Bir vali düşünün ki ürettiği projelerle memleketimize değer katıyor. Bahsetmek gerekirse; AHENK Projesi ile İlimizin yöneticilerini, akademisyenlerini, eğitimcilerini, kamu kurum ve kuruluşları müdürlerini, sivil toplum kuruluşu başkanlarını öğrencilerimiz ile bir araya getiriyor. Şehrimizin önde gelen isimlerini söz sahibi kişileri yıllar sonra yeniden okul sıralarında buluşturuyor hem o eski günleri yad etmelerine hem de çocuklarımızı teşvik ederek okuma alışkanlığı kazandırmalarına vesile oluyor. ASİST Projesi ile çocuklarımızın sağlıklı yaşam ve spora yönelmesine fırsat yaratıyor. Dezavantajlı bölgelerde ilkokul ve ortaokullar düzeyinde spor kıyafetleri, spor araç gereçleri gibi ihtiyaçların karşılanmasına olanak sağlıyor. Pandemide bile bizlerle birlikte sokak sokak, dükkân dükkân dolaşarak esnaf ve sanatkârlarımızın sorun ve taleplerini dinleyen, bu sıkıntıların çözümü noktasında çalışmalar yapan bir Vali. Düğünümüzde nişanımızda yanımızda oldu. Sevincimizi üzüntümüzü paylaştı. Özel anlarda önemli gün ve haftalarda bile esnafımızı ihmal etmedi. Sağ olsun, var olsun. Sayın Valimize destek ve katkılarını üzerimizden eksik etmediği için teşekkür ediyor ve özellikle bugün bizleri kırmayıp aramızda olduğu için ayrıca şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Sizleri Dinlemek Benim En Önemli Görevlerimden Biri

Sorun ve talepleri dinlemek için sık sık toplumun aynası olarak gördüğü esnaflarla bir araya gelmeye çalıştığını ve bundan da çok mutlu olduğunu ifade eden Vali Yazıcı şunları kaydetti: “Sizleri dinlemek için buradayım. Ben görevimi yapıyorum. Sizleri dinlemek de benim en önemli görevlerimden biri. Ben bir köylü çocuğu olarak, bir esnaf çocuğu olarak devletime ve milletime hizmet etmeye çalışıyorum. 1980’den itibaren yurt süreciyle bu devletin, bu milletin ekmeğini yiyorum. Hepimiz işlerimizi yaparken birçok problem ile karşılaşıyoruz. Ama bu normal. Zaten bizler sorun çözmek için bu koltuklardayız. Bu sorunları çözerken benim en büyük motivasyonum 11 yaşından beri bu devletin ekmeğini yiyen biri olarak üzülmeye, küsmeye, yorulmaya hakkım yok. Değil 12 saat 24 saat bile çalışsam ben devletime ve milletime hakkımı ödeyemem. İnşallah tüm paydaşlarımızla birlikte şehrimize en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz.”

Asla Halka Tepeden Bakan Bir Vali Olmadım

Görev yaptığı illerde sürekli vatandaş ve esnaflarla iç içe olup sorunları yakından takip ettiğine değinen Vali Yazıcı; “Halkın içinden çıkan biri olarak asla halka tepeden bakan biri olmadım. Sürekli vatandaşlarımızla iç içe olmaya çalıştım. Sürekli halkımızla, esnafımızla bir arada olmaya çalıştım. Hep şu düşünceyle işlerimi yaptım. Çünkü öncelikle hizmet etmek istediğim insanların kalbine ve gönlüne girmeliyim diye düşündüm. Bütün idareci arkadaşlarıma da bunu söylemeye devam ediyorum. Biz sadece mahiyetimizde çalışanların amiriyiz. Vatandaşımızın amiri değiliz. Vatandaşa amirlik yok. Bu yüzden nüfusta çalışan veya hastanede çalışan veya herhangi bir kamu kurumunda çalışan hiç kimse vatandaşımıza kötü davranamaz. Çünkü bu millet, en iyi hizmeti en iyi davranışı hak ediyor.” diye konuştu.

Sizler Yaşamın Tam Ortasındasınız

Şehrin tüm paydaşlarını önemsediğini ve çalışmalarını bu doğrultuda yürüttüğünü söyleyen Vali Yazıcı; “Şehrin tüm paydaşlarıyla bir araya gelmeye çalışıyorum. Şehrin röntgenini en iyi çekenlerin ve bu şehrin aynası olduğunuzu düşünüyorum. Bu şehirde nerede ne olup bitiyor bunu en iyi sizlerden duyabileceğime inanıyorum. Sizler yaşamın tam ortasındasınız. İşinizi yaparken toplumun tamamıyla bir arada oluyorsunuz. Bu yüzden sizleri dinlemek benim için önemli.” ifadelerini kullandı.

Çocuklarımızı Genç Yaşta İyi Bir Eğitimle Ülkemizin Geleceğine Hazırlamalıyız

Dünyadaki her şeyin merkezinde bulunan insanların küçük yaştan itibaren eğitiminin çok önemli olduğunu söyleyen Vali Yazıcı şunları söyledi: “Her şeyin merkezinde insan var. Dünyadaki her şey insan için yapılıyor. Bu yüzden şehrimizdeki çocuklarımızın kitap okuma alışkanlığına katkı sunmak ve değerler eğitimine katkı sunmak için AHENK Projemizi geliştirdik. Hepimiz çocuklarımızın iyi birer insan olmasını istiyoruz. Bu yüzden çocuklarımızı genç yaşta iyi bir eğitimle ülkemizin geleceğine hazırlamalıyız. Şehrimiz de 485 bin öğrencimiz var. Bu çocuklarımızı iyi birer insan olarak yetiştirmeliyiz. Çünkü çocuklarımız bizim geleceğimiz. Birçok esnafımız yanlarına gelen gençlerin öncelikle iyi insan olmasını, dürüst insan olmasını istiyor. Yaptığım ziyaretlerde esnaflar bunu bekliyor. Bu yüzden gençlerimizi küçük yaştan itibaren iyi ahlaklı ve dürüst bir şekilde yetiştirmeliyiz. Biz çocuklarımızı ana sınıfından itibaren alıyoruz ve bu çocuklar 12’nci sınıfa kadar, yani 13 sene bizim tezgâhımızda yetişiyor. Bu 13 senede yapabileceğimiz çok şey var. Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz.”

Konuşmasının sonunda turizm verilerine de değinen Vali Yazıcı; “İyi bir turizm sezonunu geride bıraktık. Türk turizminin gelirinin 3’te 1’i bu şehirden sağlanıyor. Bu sebeple ağır bir yükümüz var. Bunun farkındayız. Turizmin ve tarımın öncü şehri Antalya’mızda ülkemize ve şehrimize hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Yaptığı Tüm Çalışmalarla Esnafımıza Destek Veriyor

Toplantıya katılamayıp telefon ile bağlanan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken; “Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Yaptığı tüm çalışmalarla esnafımıza destek veriyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

2022 Yılı Çok Güzel Bir Yıl Oldu

Toplantının sonunda söz alan AESOB Başkanı Dere; “Sayın Valim, esnafımız sizden çok memnun. 2022 yılı çok güzel bir yıl oldu. Buraya bizi kırmayıp geldiğiniz için teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Toplantı Vali Yazıcı’nın tek tek bütün oda başkanlarının sorunlarını, taleplerini ve çözüm önerilerini dinlemesiyle son buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.