SON DAKİKA
Hava Durumu

Yayla seracılığında hasat devam ediyor

Korkuteli’de son yıllarda büyük rağbet gören örtü altı örtü altı biber yetiştiriciliğinde hasat devam ediyor. İlçemize bağlı Köseler Mahallesi’nde üretim yapan çiftçi bu sezon 550 ton örtüaltı biber üretimi yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2020 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2020 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Yayla seracılığında hasat devam ediyor

Korkuteli’de son yıllarda büyük gelişme kaydeden ve her geçen yıl daha da gelişmekte olan örtü altı biber yetiştiriciliğinde hasat devam ediyor. Köseler Mahallesi’nde üretim yapan bir çiftçi bu sezon 550 ton örtüaltı biber üretimi yaparak gıda arzına destek oldu.

 

TÜM ÇİFTÇİLERİMİZE MİNNETTARIZ

Korkuteli Tarım ve Orman İlçe Müdürü Selda Sert; “ İlçemizde son zamanlarda çiftçilerimiz yayla seracılığına yöneldi. Çünkü seralarda açıkta üretime göre dekara verim daha yüksek, ürünler daha kaliteli ve parlak, raf ömrü uzun, zirai ilaç kullanımını azaltan biyolojik ve biyoteknik mücadele yöntemlerinin uygulanması daha kolaydır. İlçemiz Köseler Mahallesinde üretim yapan çiftçimiz bu sezon boyunca toplam 550 ton örtü altı biber üretimi yaparak, zorlu pandemi sürecinde ülkemiz için üretime devam ederek gıda arzına destek verdi. Zorlu pandemi sürecinde ülkemiz için üretime devam eden tüm çiftçilerimize minnettarız.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.