SON DAKİKA
Hava Durumu

Yeni eğitim öğretim dönemi başladı

Dün sabah Korkuteli’nde yaklaşık 9 bin 600 öğrenci ve 700 öğretmen ilk ders zilinin çalması ile ders başı yaptı. Üç aylık yaz tatili sona erdi, ilk program Anıt Meydan’da başladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2017 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2017 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Yeni eğitim öğretim dönemi başladı

Korkuteli’nde yeni eğitim öğretim yılı sabah anıt meydana çelenk sunulması ile başladı. Sabah 10: 00 da başlayan programa; Korkuteli Belediye Başkan Vekili Hasan Önal, İlçe Milli eğitim Müdürü İsmet Yıldız, Garnizon Komutanı, kurum amirleri ve siyasi parti temsilcileri katıldılar. Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin konulmasını ardından, program Osman Önal İlkokulun’ da devam etti. Buradaki programa Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu’ da katıldı. Açılış konuşması yapan İlçe Milli eğitim Müdürü İsmet Yıldız “Sayın Kaymakamım, Garnizon Komutanım, Belediye Başkanım, Cumhuriyet Başsavcım, Değerli Kurum Amirleri, Eğitim Yöneticileri ve Öğretmenler, Sevgili Öğrenciler; Saygıdeğer Veliler; 18 Eylül 2017 tarihi itibariyle başlamış olan yeni eğitim ve öğretim yılının hepinize hayırlı olmasını dilerim.”Dedi.  

“ilköğretim davası süreci, Atatürk’ün bize gösterdiği çağdaş medeniyete ulaşma ülkümüzün temelidir”

Yıldız “Yeni Eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle değerli öğretmenlerimizin, sevgili öğrencilerimizin ve sayın velilerimizin sevincine, heyecanına yürekten katılıyor, sizleri kutluyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Bugün ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi ilimizde de büyük bir sevinç ve mutluluk içinde 2017–2018 Eğitim-Öğretim yılına başlamanın coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz. Kuşkusuz eğitim; üzerinde titizlikle durulması ve her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken, kararlılık isteyen ve süreklilik taşıyan uğraş dolu bir süreçtir. Bu noktada “İnsan olma, millet olma davası” olarak benimsediğimiz ilköğretim davası süreci, Atatürk’ün bize gösterdiği çağdaş medeniyete ulaşma ülkümüzün temelidir. Bu temel, eğitimin ilk ve en önemli basamağıdır. Ne kadar sağlam atılırsa o kadar güvenilir ve o kadar ümit vaat eder olacaktır.” Şeklinde konuştu.

“Yeni öğretim yılı hepimize hayırlı olsun.”

Yıldız “ Çevreyle iç içe, toplumla bütünleşmiş, değişim ve gelişime açık eğitim yuvaları olarak 2017–2018 eğitim-öğretim yılını hep birlikte  başarıyla  tamamlayacağımız noktasında sizlere olan inancımız ve güvenimiz tamdır. Korkuteli eğitim ailesine yeni eğitim ve öğretim yılında başarılı çalışmalar dilerken, eğitim kalitesinin ve başarının arttırılması için çaba gösteren kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor, tüm yönetici, öğretmen, anne, baba ve sevgili öğrencilerimizi  saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Yeni öğretim yılı hepimize hayırlı olsun.” İfadelerini kullandı. Ardından günün anlam ve önemini belirten şiir ve konuşmaların ardından, halk oyunu ve oratoryo gösterisi yapıldı. Ardından birinci sınıflar öğretmenleri Şükriye Killi nezaretinde hoş geldin çiçeği aldılar.  Program Korkuteli İlçe Müftüsü Selim Yazıcı’nın hayır duası etmesi ile sona erdi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.