SON DAKİKA
Hava Durumu

Yeşiloba susuzlukla boğuşuyor

Mamatlar Barajı ile tarım da sulama yapan ilçemiz Yeşiloba Mahallesi bu sıralar susuzlukla boğuşuyor. Mahalle sakinleri ürünlerinin kuruduğunu ve bu yıl zarar ettiklerini belirtiyorlar. Mahalle sakinlerinden Aykut Senekci konu ile ilgili açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2019 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2019 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Yeşiloba susuzlukla boğuşuyor

MAMATLAR BARAJI KURUTULDU

İlçemiz Mamatlar Barajı yaklaşık iki yıl önce baraj kaynaklarının yeterli ölçüde beslemediği ve sızıntı var gerekçesi ile kurutuldu. Mamatlar Barajından tarımda sulama da faydalanan başta Yeşiloba Mahallesi olmak üzere çevre mahalleler ise susuzlukla boğuşuyor. Mahalle sakinleri ürünlerinin kuruduğunu ve zarar ettiklerini belirtiyorlar. Yetkililerden acil olarak yardım beklediklerini ifade ediyorlar. Yeşiloba Mahalle sakinlerinden Aykut Senekci; “  Evet Mamatlar Barajı yapıldı ama alttan su kaçırıyor diye boşaltıldı. Ve ihaleye verildi diyorlar ama hala herhangi bir çalışma yok.  Ben Yeşiloba Mahallesindeyim ama Mamatlar Barajından da sulanabilecek tarlalarımız mevcut.” dedi.

YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYORUZ

 Senekci “  Eğer ki baraj devlet desteği olursa yapılırsa önemli miktarda arazi sulama yapabilecek.  Aksi halde millet sondaj yapsa su var mı yok mu belli değil. Hadi buldular diyelim elektrik sorunu var elektriği de güneş enerjisi yapsa maliyetli kimse giremez.  Devletin bu konuda destek vermesi önemli 2 senedir mahsullerde verim düşüklüğü mevcut ki dışa bağımlığı azaltmak için bu şart ki benim 200 dönüm Mamatlar Barajından kullanabileceğim arazim var yonca ekip hayvancılık açısından da gelir elde etmek istiyorum. Fakat maliyeti karşılayamıyorum.” Şeklinde konuşarak yetkililerden yardım beklediklerini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.