SON DAKİKA
Hava Durumu

Yılın son meclis toplantısı yapıldı

Korkuteli Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanunun 20. maddesi gereğince, Aralık/2022 Olağan Meclis toplantısını yapmak üzere Salı günü saat 14:30’da Belediye Hizmet Binası toplantı salonunda toplandı. 16 Gündem Maddesinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda yapımı hayırseverler tarafından üstlenilen Trafik Eğitim Parkının ismi de belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2022 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2022 10:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Yılın son meclis toplantısı yapıldı

Korkuteli Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek başkanlığında toplandı. Açılış ve yoklamanın ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla ilgili gündem maddeleri görüşüldü. 2’inci ve 3’üncü Gündem Oy birliği ile kabul edilirken, 4’üncü, 5’inci, 6’ıncı, 7’inci ve 8’inci maddeler oy çokluğu ile kabul edildi. 9, 10,11,12,13,14 ve 15’inci maddeler toplu şekilde oylanarak oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edildi.

TRAFİK PARKINA HAYIRSEVERLERİN İSMİ KOYULDU

Gündemin 8’inci maddesinde yer alan Başkanlık Makamınca; İlçemiz Uzunoluk Mahallesi 1067 adada yapılmakta olan ve aralık ayı içerisinde açılması planlanan yapımı hayırseverler Sultan Yalçın Turgut-Uğur Turgut  tarafında üstlenilen Trafik Parkının  isminin Sultan Yalçın Turgut-Uğur Turgut Trafik Eğitim Merkezi verilmesi talep edilmektedir. 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesinin (n) bendinde ''Meydan, cadde, sokak, park, tesis ve benzerlerine ad vermek; mahalle kurulması, kaldırılması, birleştirilmesi, adlarıyla sınırlarının tespiti ve değiştirilmesine karar vermek; beldeyi tanıtıcı amblem, flama ve benzerlerini kabul etmek''. Belediye Meclisinin görevidir denilmektedir. Bu nedenle İlçemiz Uzunoluk Mahallesi 1067 adada yapılmakta olan tarik parkının adının Sultan Yalçın Turgut-Uğur Turgut Trafik Eğitim Merkezi olarak verilip verilmeyeceğinin karara bağlanması hususunda; Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 01/12/2022 tarih ve 398 sayılı yazısı görüşüldü. Bu madde görüşülürken meclise İsim Belirleme Komisyonunun ilgili maddeyi görüşmesi için yarım saat ara verildi. Yarım saatlik aranın ardından komisyon üyelerinin de kararı olan parka hayırseverlerin ismi “Sultan Yalçın Turgut-Uğur Turgut Trafik Eğitim Merkezi” olması bir çekimser oy kullanımına karşın diğer meclis üyelerinin evet oyu ile oy çokluğu ile kabul edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.