SON DAKİKA
Hava Durumu

Yolları tahrip edenlere cezai YAPTIRIM UYGULANACAK

Yol ve kaldırımlarda izin kazı ve tahrip yapanlara Altyapı Koordinasyon Merkezi kararlarına göre cezai işlem uygulanacağı açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2017 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2017 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Yolları tahrip edenlere cezai  YAPTIRIM UYGULANACAK

Yol ve kaldırımlarda kazı ve her türlü tahrip yapılmadan önce Belediyeden izin alınması gerektiği ve verilen süre içerisinde çalışmanın bitirilmesi gerektiğini belirtildi.Yol ve kaldırımlarda izinsiz kazı ve tahribat yapanlara AYKOME (Altyapı Koordinasyon Merkezi) kararlarına göre cezai işlem uygulanacağını açıklayan Korkuteli Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Batı açıklama yaptı. Mehmet Batı şunları söyledi: “ Gerek ara yollarda gerekse ana yollarda her türlü yapılacak olan kazı ve tahribatlar için önceden izin alınması, yapılacak kazı ve tahribat için AYKOME’nin belirlediği ücretin yatırılması gerekiyor ve verilen süre içinde bu çalışmanın tamamlanması şarttır ” dedi.

“AYKOME tarafından belirlenen bir kazı tahrip ücreti vardır.”

Yol ve kaldırımlarda izinsiz verilen zararlar için cezai yaptırımlar uygulanacağının altını çizen Batı, “ AYKOME tarafından belirlenen bir kazı tahrip ücreti vardır. Yol ve kaldırımlarda kazı tahribi yapacak kişi ya da firmaların gerekli izini alarak tahrip ücretini yatırması gerekmektedir. Aynı zamanda izin alınsa bile verilen süre içerisinde bitirilmeyen kazılarda AYKOME Uygulama Yönetmenliği’nde müeyyideler bölümünde belirtilen cezalar uygulanacaktır.  İzin alınmadan yapılan kazı ve tahriplerde normal ücretin 5(beş) katına kadar cezai yaptırım uygulanmaktadır. Vatandaşların bu konuda duyarlı olmaları gerekmektedir” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.