SON DAKİKA
Hava Durumu

Yüzde 50 İndirim Tarım Şehrinde

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hükümetimiz çiftçilerimizin maliyetlerini azaltmaya yönelik attığı adımlara bir yenisini daha ekledi. Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile tarımsal sulama amaçlı su kullanım bedellerinde yüzde 50 oranında indirim yapıldı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2023 08:49
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2023 08:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.korkutelimanset.com
Yüzde 50 İndirim Tarım Şehrinde

DEVLET TARAFINDAN KARŞILANACAK

Yapılan açıklamada; “Bugüne kadar her daim çiftçinin ve üreticinin yanında olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki hükümetimizden çiftçi kardeşlerimize müjdeli bir haber daha geldi. Çiftçimizin gider kalemleri arasında yer alan sulama giderleriyle ilgili Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile, “Tarımsal sulama amaçlı su kullanım bedellerinde  %50 oranında indirim” yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Sulama Birlikleri ve Sulama Kooperatifleri tarafından belirlenen su kullanım bedelinin %50’si Devlet tarafından karşılanacak. Daha önce de Çiftçi Destek Kredisi, Tarımsal KOBİ Kredisi ve Tarım Borç Transferi Kredisi, faizsiz kredi gibi bir çok kararı alarak hükümetimiz çiftçimizin rahat bir nefes almasını sağlamıştı.

“ANTALYALI ÇİFTÇİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Tarımsal Sulama Amaçlı Su Kullanım Hizmet Bedelinin Desteklenmesine İlişkin karar ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, “Antalya’mız turizmin yanı sıra tarımın da başkenti. Türkiye’deki örtü altı tarım üretiminin yarısı Antalya’mızdan karşılanmakta. Dünyanın birçok ülkesine de Antalya’mızdan ihracatlar yapılmakta. Biz de bu üretimi ve ihracatı daha da arttırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu kapsamda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karar çiftçilerin 2023 yılına ilişkin tarımsal amaçlı su kullanım hizmet bedellerinin yüzde 50 desteklenecek. Alınan bu karar Türkiye Yüzyılı vizyonunun bir göstergesi daha. Yaparsa AK Parti yapar sloganın bir göstergesi. Bu kararın alınmasında başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm bakanlarımıza, milletvekillerimize ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Antalyalı çiftçilerimize de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadeleri yer aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.